Comencem un curs més en els Punts Òmnia i ens retrobem amb els infants, joves, adults i gent gran i retornem a la nostra activitat diària. Ens trobem algunes cares de sempre i moltes cares noves i, com sempre,  l’Òmnia com a punt de trobada, i a fer barri!

Entre les diverses activitats que ofereixen els Punts Òmnia, s’hi fan algunes com ara:

 • Espais d’orientació laboral com el Club Ocupa’t a Marianao, o aquells que participen al Connecta’t, projecte de recerca de feina del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), borses de treball, espais de recerca de feina i elaboració del Currículum Vitae, etc.
 • Tallers educatius i lúdics per a infants i adolescents, i reforç escolar.
 • Accés lliure amb suport de la persona dinamitzadora per a la ciutadania i les entitats.
 • Espais d’autoaprenentatge de llengües, d’informàtica, etc.
 • Tallers d’iniciació informàtica, Internet i correu electrònic, amb finalitats no només d’aprenentatge sinó de construcció d’un projecte conjunt… com per exemple, el taller d’Internet per a Gent Gran que treballen les mil i una històries de l’experiència amb l’activitat de “Treballem la reminiscència: Llibre de la meva vida” al Punt Òmnia Sant Llorenç de Terrassa.
 • Manteniment bàsic dels ordinadors, tallers de retoc i gestió d’imatges, d’àlbums digitals, d’edició de vídeos, d’edició i manteniment de blocs, cursos de processadors de textos, d’alfabetització digital i a través de les TIC.
 • Tallers TIC i monogràfics temàtics, píndoles i càpsules encarades a eines 2.0, xarxes socials i imatge digital, com per exemple els tastets al Punt Òmnia de Campclar.
 • Espais de reflexió sobre l’ús, l’abús i l’educació amb les eines TIC.
 • Cursos o reforç de cursos com ara de català.
 • S’ofereix també formació d’AcTIC a diversos Punts Òmnia com a centres col·laboradors o acreditors.
 • Col·laboracions amb altres entitats i projectes transversals. Un dels molts casos que hi ha a la xarxa és el del treball que s’està portant a terme en el Punt Òmnia Tortosa, tot fent un treball de memòria i alhora un treball transversal: es tracta del projecte Casals en Xarxa que es fa juntament amb el Casal de Gent Gran Ferreries i Casal de Gent Gran d’Igualada. Per a més informació:
 • Un exemple d’altres activitats fora de les parets de l’Òmnia és el cas de “Wi-fi a l’aire lliure!”. Al PO Pubilla Cases Can Vidalet, van treure a passejar els ordinadors, i no només això, es van asseure en el parc de la Solidaritat d’Esplugues de Llobregat, i tot carregant les piles amb el sol, van estar navegant per Internet i aprenent a usar les xarxes públiques a disposició dels ciutadans.

La multiplicitat del tallers estan dirigits a tothom: tallers de formació per a comerciants, per a col·lectius de dones, nouvinguts, o persones amb diversitat funcional i  discapacitat psíquica… Tant se val les condicions, el que importa són les ganes de construir, d’aprendre, de passar-s’ho bé i d’avançar.

Darrera de tots aquests noms formals o divertits de tallers, i si mirem una mica més i ens endinsem, ens trobarem amb una vida pròpia, particular i identificativa de cada Òmnia: fotos, històries de vida, memòries històriques, cultura, diversió, aprenentatge constant, intercanvis, projectes i resultats sorprenents. L’Òmnia dóna vida als barris i als pobles d’arreu.

I sempre amb una visió de les TIC com a eina i element integrador i d’inserció social i laboral, tot recordant que treballem per les tres línies del projecte: inserció sociolaboral, ús comunitari, i formació. Tot plegat, per assolir l’empoderament i capacitació d’una ciutadania crítica i activa en la seva partipació a la Societat de la Informació.

I tota aquesta activitat que ens arriba dels Punts Òmnia, és fruit de la importància que aquests donen al fet d’obrir-nos a la xarxa, treballant en clau de territori en les jornades de treball, col·laborant en altres jornades, participant virtualment a la xarxa a través del portal http://www.xarxa-omnia.org o de la Comunitat http://comunitatomnia.ning.com , i en altres xarxes educatives, donant visibilitat i informant a la ciutadania que estem a  la seva disposició a través dels blocs i xarxes socials.

Podríem dir que tot això i més és Òmnia! En definitiva, que des dels Punts Òmnia es fa una gran tasca que recorda a la de les formiguetes que van fent dia a dia fins a construir una fita, la fita Òmnia d’una societat més justa, normalitzadora i participativa!

Bona tornada a l’Òmnia!

Laia Bascuñana i Maurici Jaumandreu
Equip de l’Oficina de Dinamització Comunitària


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce