Per què una eina de comunicació unificada?

La Xarxa Òmnia està integrada per més de 140 professionals, entre persones dinamitzadores i tècniques de les diferents oficines (OT i ODC). Millorar la comunicació interna entre tots nosaltres, fomentar la proximitat jaque estem repartits per tot el territori català, amb llargues distàncies geogràfiques pel mig,  és imprescindible per treure major rendibilitat al treball col·lectiu. També ens ha de permetre aconseguir una organització i un funcionament a nivell corporatiu més eficient i eficaç, evitant el contratreball i les feines doblades i, sobretot, per disposar de major informació i millor contacte entre tots i totes. Però, a més, utilitzar una eina de comunicació com l’Skype i fer-ho d’una manera adequada, ha de permetre optimitzar recursos econòmics i, sobretot, estalviar temps. La millora de la comunicació interna dins la Xarxa Òmnia també busca fomentar el sentiment de pertinença al grup, cohesionar-lo, ajudar a organitzar les funcions de cadascú,  fomentar la creació col·lectiva de coneixement i reforçar la identitat col·lectiva.

I és que per tots és sabut que hi ha una necessitat latent de lluitar contra l’aïllament i la sensació de desconnexió que poden sentir les persones que treballen soles des d’un Punt o que s’acaben d’incroporar a la Xarxa i necessiten més ajuda i recursos per tal d’integrar-se i desenvolupar correctament la seva tasca. L’Skype ens permet la ubiqüitat, superar aquesta distància i ser proactius, prossumidors, creatius i innovadors.

A més, com ja sabeu, tant l’OT com l’ODC ofereixen un servei i un suport diari i permanent a través de l’Skype, ja que és una manera d’aclarir, amb la màxima celeritat i immediatesa possible, qualsevol incidència que pugueu tenir les dinamitzadores. Això ens ha de fer sentir més propers i eficaços.  Lse seves adreces són:

Oficina Tècnica: suport-omnia i oficina.tecnica.omnia

Oficina de Dinamització Comunitària: oficina.dinamitzacio

Equip Tècnic Territorial d’Òmnia-TTO’s:  maurici.omnia; nuria.perpinya.colomer; laiabascu; alba.felip.

Per a les dues oficines ens és d’un gran valor l’assistència on line, ja que ens permet estar connectats amb les altres persones  i agilitzar la resolució de problemes i els aclariments en un breu espai de temps, evitant la dependència a les respostes per mitjà del correu.

I, per què Skype?

Perquè és una eina virtual gratuïta que permet la comunicació en plataforma, peer2peer i grupal, de tots els membres que formen part de la Xarxa Òmnia. Facilita la comunicació instantània síncrona i asíncrona via xat. També es poden realitzar videoconferències, compartir arxius i pantalla. Només cal descarregar-se una aplicació i registrar-se com a usuari.  És compatible amb gairebé tots els sistemes operatius, entre els quals els que es troben instal·lats als ordinadors dels membres de la Xarxa: Windows XP o superior i distribucions de GNU/Linux.

1) Com registrar-se?

https://login.skype.com/account/signup-form?application=download&return_url=http://www.skype.com/go/downloading-page

2) On es pot descarregar l’aplicació?

Windows: http://www.skype.com/intl/es/get-skype/on-your-computer/windows

Linux: http://www.skype.com/intl/es/get-skype/on-your-computer/linux

3) Quin nom d’usuari escollir?

L’Skype és una eina de comunicació del Punt Òmnia, no de la persona dinamitzadora. Per això es recomana que a l’hora d’escollir nom s’adopti aquesta fórmula: “Nom del Punt Òmnia+ (ciutat)”. Si el Punt compta amb més d’un dinamitzador l’ideal és que es canvii el nom de la persona que hi ha en línia en aquell moment des de la caixa de comentari. Pel que fa a usuari, una bona opció és escollir OmniaXXX (Exemple: omnia.escodines).

Per què necessitem l’Skype i quan ens hem de connectar?

A més de poder estar en contacte permanentment amb el vostre Tècnic Territorial d’Òmnia de referència (TTO) i amb d’altres persones dinamitzadores, l’Skype també pot ser una eina per realitzar algunes reunions de seguiment. Així, tot i que el seu ús no és obligatori, sí que és altament recomanable per estar en xarxa i poder disposar d’una comunicació instantània més efectiva. Cal entendre el seu ús com una oportunitat per estar comunicats i per rebre suport tècnic, pedagògic i metodològic permanent.

Gestioneu el vostre estat

No cal que estigueu permanentment connectats a l’Skype. I, si ho esteu, utilitzeu les opcions Connectat, Ausent i Ocupat adequadament per gestionar la vostra connexió i així evitar que qualsevol interlocutor interrompi la vostra feina en un moment inadequat.

Com puc contactar amb altres dinamitzadors?

En aquest espai de la comunitat trobaràs un llistat de contactes: http://comunitatomnia.ning.com/profiles/blog/show?id=2964887%3ABlogPost%3A10181&commentId=2964887%3AComment%3A10191

Guia de funcionament i netiqueta

 • Utilitza l’Skype com a eina de comunicació amb altres companys de la Xarxa o amb el teu TTO de referència sempre que sigui imprescindible. Limita els teus missatges a aquells que siguin realment necessaris.
 • Abans de realitzar una reunió fixada amb el teu TTO, comprova que tot estigui a punt: micròfon, auriculars, webcam i connexió a Internet. Si per qüestions tècniques no pots participar a la reunió, comunica’t ràpidament amb el teu TTO via correu o telefònicament. No es pot perdre el temps fent proves durant la franja horària prevista per al desenvolupament de les reunions.
 • En els fils de conversa, tant individuals com grupals, intenta no canviar de tema sense que s’hagi conclòs l’anterior.
 • Evita iniciar converses que no aportin res. No tothom té el mateix temps per contestar i una ràfega de missatges pot resultar una molèstia.
 • Si no pots atendre missatges, canvia d’estatus. Gestiona adequadament les opcions: Connecta’t, Ausent i Ocupat.
 • No enviïs missatges globals a tots els usuaris. Utilitza altres eines de la Xarxa, com els fòrums de la comunitat Ning.
 • Escriu amb claredat, evitant els errors ortogràfics.
 • Evita l’ús de majúscules, poden interpretar-se com a crits.
 • Utilitza els Smileys de forma adequada.
 • L’Skype facilita l’intercanvi d’arxius. No obstant, la documentació oficial de seguiment ha de seguir enviant-se al TTO de referència mitjançant el correu electrònic.
 • Quan enllacis URL’s o enviïs documents, explica abans el contingut que integren.
 • L’Skype permet converses grupals. Avisa i/o demana autorització per agregar a més persones. Pacteu, a l’inici de la conversa, un sistema de moderació per evitar el “soroll”, el creuament de converses o el tràfic excessiu de missatges.

Finalment afegir que l’Skype, fora de l’àmbit professional, també pot ser una eina d’un gran valor social per als usuaris dels Punts Òmnia. És una manera que aquests puguin parlar i dialogar amb persones d’altres indrets o amb familiars que viuen lluny, com pot ser el cas de molts immigrants o gent gran. Les persones dinamitzadores podeu assessorar als usuaris en el seu ús i així millorar la comunicació d’aquests amb un cost zero,……fem un skype ?


Alba Felip,

Tècnica Territorial d’Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce