El passat 10 de març, una desena de persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia van participar a la formació per a facilitadors de telecentre que participen al programa Key Competences For All, i que es va realitzar al Centre Esplai.

Es tracta d’un programa Grundtwig de la Comissió Europea, centrat en estratègies de formació per a persones adultes, i que es duu a terme amb organitzacions d’Alemanya, Bélgica, Letònia, Romania, el Regne Unit i l’estat espanyol.

En aquesta ocasió, el programa Key Competences For All consisteix en un conjunt de materials i eines (toolkit) per millorar l’ocupabilitat de persones usuàries de telecentres. Si bé en aquests moments encara es troba en la fase pilot, motiu pel qual les persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia que s’han ofert a participar-hi, val la pena destacar que els materials constitueixen el toolkit poden resultar de gran utilitat per a tot Punt Òmnia a l’hora de treballar l’ocupabilitat amb les seves persones usuàries.

Quant als materials que trobem en el toolkit del Key Competences For All, aquests estan organitzats en forma d’itinerari formatiu que, de fer-se tot, comportaria una durada d’unes 27 hores aproximadament. El material està dividit en tres parts, on cadascuna de les quals respon a un eix d’interès. La primera (Elige!) pretén que la persona usuària prengui consciència de quines són les seves fortaleses i debilitats de cara a la recerca de feina; la segona (Prepárate!) se centra en l’adquisició de competències TIC per a la recerca de feina; mentre la tercera (A por ello!) aborda l’àmbit relacional a l’hora de buscar feina. Cadascuna de les parts conté recursos de suport en línia i tallers pràctics aplicables.

Si bé és possible fer tot l’itinerari de cap a peus, cada part pot funcionar separadament, de manera que podem ajustar millor aquest conjunt de materials a les necessitats de cada persona usuària. Amb tot, el més recomanable és que cada usuari se centri en aquella part que millor respongui a les seves necessitats, i que es pot realitzar en unes 8 o 9 hores lectives. En aquest sentit, es recomana que les sessions d’impartició no superin les dues hores de durada.

Quant als recursos en línia i els tallers pràctics, el toolkit permet disposar de tots els materials en línia (i en 5 idiomes diferents!), de manera que la persona dinamitzadora tingui també l’opció de triar els més adequats durant el procés d’acompanyament formatiu que realitzarà amb les persones dinamitzadores.

La prova pilot es clourà amb la posada en comú de totes les proves pilot que s’estan realitzant en els diversos estats membres que hi participen, que tindrà lloc els propers 27 i 28 d’abril a la ciutat romanesa de Timisoara, i on hi estaran presents almenys dues persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia per tal d’explicar les experiències i les conclusions i propostes de millora que proposem des del nostre projecte.

Maurici Jaumandreu

Tècnic Territorial de la Xarxa Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce