L’accessibilitat avança al nostre país. Malgrat les dificultats en el seu procés de normalització, una sèrie d’organitzacions, amb la presència de la Xarxa Òmnia, han comença’t a posar fil a l’agulla. La idea d’aplegar en un mateix fòrum organitzacions que treballen per l’accessibilitat i amb interès per innovar i fer créixer l’accés de les persones amb discapacitat a les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), va sorgir el passat mes de novembre a les Jornades punt de trobada “Tecnologia i Discapacitat” impulsades per la Fundació Maresme i Mas Albornà, i de la qual en va sortir un manifest per tal de crear un grup d’entitats interessades en treballar per facilitar la inclusió de les persones amb discapacitat a través de les TIC, i que amb una periodicitat concreta es puguin anar trobant i impulsant projectes en comú i compartint els que s’estan desenvolupant en aquests moments.

Dit i fet. El passat dimecres 6 d’abril es van reunir a la seu de l’Àrea d’Innovació de la Fundació Maresme, al Tecno Campus de Mataró, per tal d’establir un punt de trobada i d’intercanvi entre organitzacions que treballen amb persones amb discapacitat. Es tracta en primer lloc, de conèixer-se entre totes les entitats , fet que pot possibilitar que aprenguin els uns dels altres i, finalment, construïr coneixement de manera conjunta, beneficiant-se de la diversitat d’experiències i trajectòries que han confluït. Entre les organitzacions que vam tenir presència a la trobada tenim la Fundació Maresme, la Fundación Esplai, ASPACE, Mas Albornà, la Xarxa Òmnia, Ginac, ACAM, la Fundació Televall i la Fundació Tallers… en total més de 12 entitats diferents que tenen com a públic objectiu i destinatari dels seus projectes i experiències a les persones amb diversitat funcional i que veuen com a factor inclusiu i de desenvolupament social de les persones el poder facilitar la seva introducció al món de les TIC.

Aquesta primera trobada esdevé un pas endavant molt important en el treball en xarxa, en la participació, col·laboració, compartir coneixement i experiències,… en unes inquietuds i una fixació d’objectius comuns encarats en l’innovació per poder dotar d’oportunitats a les persones per millorar la seva vida a través de les TIC.  Ara bé, per poder treballar plegats no és suficient amb espais de trobada presencials, que s’han fixat de manera quadrimestral, sinó que s’engegarà un treball virtual a través d’una comunitat de treball que s’iniciarà amb l’aprenentatge i el coneixement mutu, reflexions, experiències i inquietuds compartides,…  que serviran per començar a créixer plegats per fixar uns objectius comuns per tal que a Catalunya sumem, cada dia més, en el camí de l’accessibilitat i l’e-inclusió.

Compartim amb vosaltres la presentació que, arrel de l’inici de coneixement mutu, es va poder treballar a la trobada i que marca la línia estratègica de la Xarxa Òmnia en l’àmbit de l’accessibilitat.

Maurici Jaumandreu
Tècnic territorial de la Xarxa Òmnia

 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce