La Xarxa Òmnia ja disposa de maleta de gestió, una eina pensada per facilitar el creixement de la Xarxa en termes de qualitat. Es tracta d’un conjunt de documents, creats amb la intenció de facilitar i unificar criteris quant a les plantilles i documents amb els quals es gestiona el dia a dia dels Punts Òmnia. En aquest sentit, la maleta de gestió pren una especial importància de cara a la sistematització en la recollida d’una informació de la màxima qualitat, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

Es tracta, a més, d’una proposta sorgida de les demandes expressades per moltes persones dinamitzadores, les quals feien evident la necessitat d’un conjunt d’eines compartides per tota la Xarxa, que unifiquessin els criteris de recollida d’informació, així com els indicadors de qualitat del projecte. Així, s’ha volgut donar resposta a aquesta demanda comptant amb les aportacions de les mateixes persones dinamitzadores abans de posar-la a disposició del conjunt de la Xarxa Òmnia. Aquesta voluntat d’incorporar el màxim d’opinions evidencia, alhora, la intenció que la maleta s’ajusti el màxim possible a les necessitats del Projecte, posant èmfasi en l’explicació de la mateixa i fent-la un tema essencial del qual tots i totes n’hem de gaudir a partir d’aquest moment, i en les seves posteriors edicions.

De la mateixa manera, convé subratllar que la maleta de gestió no és quelcom tancat i acabat. Es tracta d’una proposta que neix com a concepte i que necessàriament haurà d’evolucionar al llarg del temps, adaptant-se a les noves necessitats, realitats i contextos que es presentin en la seva evolució als diferents territoris. En qualsevol cas, el que creiem que convé destacar és el fet que la Xarxa Òmnia ja disposi d’aquesta eina, que es pugui començar a utilitzar, i que evolucioni al llarg del temps, donant-li noves formes.

Finalment, val la pena incidir en el fet que aquesta maleta de gestió permetrà adaptar-nos al nou context institucional en què es troba la Xarxa Òmnia, ara, integrada en el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Els models de documentació que incorpora la maleta, doncs, s’han adaptat al nou impuls social del projecte, incidint en l’anàlisi de les 5 línies estratègiques de treball del Projecte (voluntariat, accessibilitat, xarxa comunitària, formació i ocupabilitat), i incloent-hi els col·lectius en risc amb què es treballa des del Departament.

Noemí Espinosa, coordinadora de l’Oficina de Dinamització Comunitària
Maurici Jaumandreu, tècnic territorial Òmnia

 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce