Un Punt de trobada pel Sinaí: amb la creativitat, el món i les persones.

Al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts, ubicat al Casal Cívic del barri de Sant Josep, trobem al Sinaí, un jove voluntari del Punt Òmnia des de fa aproximadament un any i acompanyat en el seu aprenentatge i suport diari per la persona dinamitzadora del Punt, Isabel Becerra.

La Isabel va iniciar la seva tasca com a dinamitzadora del Punt l’any 2007 al Casal Cívic, un equipament de nova creació que ha millorat la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri… Aquests, han trobat en l’espai un lloc on poder relacionar-se, aprendre, compartir i participar en un gran nombre d’activitats lúdiques,culturals i comunitàries.

És a destacar la promoció de l’ús social de les TIC per part de la Isabel al Punt Òmnia, fent d’elles importants eines de suport per a la dinamització de diferents activitats relacionades amb el treball comunitari al barri. La tasca de la dinamitzadora es caracteritza sobretot pel disseny d’activitats originals i creatives imbricades amb activitats de caire artístic, musical, teatral, que es materialitzen en diferents mitjans i propostes, amb la finalitat de treballar les TIC per al desenvolupament social i comunitari.

Tanmateix es podria destacar el seu treball en valors, definint unes activitats de reflexió sobre temes actuals com poden ser la convivència, les relacions intergeneracionals, la integració de les persones amb discapacitat psíquica, mental i física i la promoció del voluntariat dins de les accions que el Punt Òmnia desenvolupa en el seu dia a dia. D’aquesta manera, es garanteix un espai accessible i obert a tothom, amb una gran participació i vinculació del Punt en el teixit associatiu del barri.

Des de principis de l’any 2010, la dinamitzadora va emprendre una nova relació per a promoure el voluntariat dins el Punt. Va ser el moment que la Isabel, detectà en una de les seves persones usuàries, un jove de 21 anys, en Sinaí, la necessitat d’integrar-se socialment i aportar a través del Punt la seva experiència. És un jove que ha trobat d’aquesta manera, una oportunitat a nivell social, en una etapa de la seva vida amb dificultats de socialització per motius de salut i apatia, a través de la creativitat i l’expressió artística.


Una de les qualitats del Sinaí és el desenvolupament d’una creativitat i uns vincles d’expressió a nivell artístic que fa diversos anys que està adquirint, utilitzant les TIC com a mitjà d’expressió musical.

Anteriorment, ell havia realitzat els seus propis muntatges de vídeo de manera casolana, amb imaginació i creativitat, inventant i creant videoclips amb les seves germanes, però sempre dins de l’àmbit reduït de la família.

Ha estat enguany, que el Punt Òmnia ha esdevingut per en Sinaí, un punt de trobada amb la creativitat, el món i les persones a través de la seva tasca de voluntari al Punt. És un espai on ha pogut compartir la seva passió per la música amb les persones usuàries del Punt, sobretot amb grups d’infants del barri, sentint-se útil i estimat per les persones que formen el si del Punt Òmnia i valorat molt positivament per la seva implicació, suport i aportació positiva.

Per tot això , i gràcies a la seva motivació artística i a la seva tasca voluntària al Punt, ha aconseguit guanyar molta seguretat en si mateix i autoestima i és quelcom que el manté motivat per a continuar col·laborant en les tasques de suport a la dinamitzadora del Punt.


Parlem amb ell sobre el que està suposant la seva experiència com a voluntari al Punt Òmnia:

– Per què creus que és important que al Punt Òmnia hi hagin voluntaris com tu?

Perquè els voluntaris podem fer les nostres aportacions de noves coses i així fer noves activitats al Punt.

– Quant de temps fa que coneixes la Xarxa Òmnia i el Punt Òmnia Sant Vicenç dels Horts?

Des de principis de l’any 2010.

– Quina ha estat la teva experiència al Punt Òmnia?

Venir al Punt, m’ha ensenyat a relacionar-me millor amb les persones i a distreure’m amb les activitats en les que he participat, a més a més de la satisfacció que sento per poder ajudar a la gent del barri.

– Com vius l’experiència de fer de voluntari?

Divertida i entretinguda.

– Explica’ns alguna anècdota del voluntariat…

Quan van venir els pares i mares de tots els nens a veure’ns cantar va ser molt maco per tots i totes. El moment que jo vaig sortir a l’escenari a cantar va ser emocionant perquè era la primera vegada que cantava en públic.

– Què aconsellaries a aquelles persones que volen aprendre informàtica?

Que s’animin a aprendre ja que la informàtica no és només saber de PC’s sinó que, es poden fer moltes coses diferents i divertides i compartir-les amb altres persones.

Gràcies a la vinculació i implicació voluntària del Sinaí al Punt Òmnia ha guanyat en confiança i autoestima, i això l’ha fet millorar la seva qualitat de vida. Després d’un any ha fet molts canvis i tots positius i, fins hi tot s’ha animat a estudiar, aventurant-se a treure’s el carnet de conduïr i properament es planteja iniciar els seus estudis de tècnic en Informàtica!!!

En Sinaí, ha assolit a dia d’avui una actitud positiva envers la vida, pròpia d’un jove de la seva edat, dinàmic, alegre i amb ganes de passar-s’ho bé .

En definitiva Sinaí ha millorat en la seva vitalitat i malaltia.


Un Punt de trobada pel Sinai: amb la creativitat, el món i les persones.

Al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts, ubicat al Casal Cívic del barri de Sant Josep, trobem al Sinai, jove voluntari del Punt Òmnia des de fa aproximadament un any i acompanyat en el seu aprenentatge i suport diari per la persona dinamitzadora del Punt, Isabel Becerra.

Isabel va iniciar la seva tasca com a dinamitzadora del Punt l’any 2007 al Casal Cívic, un equipament de nova creació que ha millorat la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri… Aquests han trobat en l’espai un lloc on poder relacionar-se, aprendre, compartir i participar en un gran nombre d’activitats lúdiques i culturals.

És a destacar la promoció de l’ús social de les TIC per part de la Isabel al Punt Òmnia, fent d’elles importants eines de suport per a la dinamització de diferents activitats relacionades amb el treball comunitari al barri. La tasca de la dinamitzadora es caracteritza sobretot pel disseny d’activitats originals i creatives imbricades amb activitats de caire artístic, musical, teatral, que es materialitzen en diferents mitjans i propostes, amb la finalitat de treballar les TIC per al desenvolupament social i comunitari.

Tanmateix es podria destacar el seu treball en valors, definint unes activitats de reflexió sobre temes actuals com poden ser la immigració, les relacions intergeneracionals, la integració de les persones amb discapacitat psíquica, mental i física i la promoció del voluntariat dins de les accions que el Punt Òmnia desenvolupa en el seu dia a dia. D’aquesta manera, es garanteix un espai accessible i obert a tothom, amb una gran participació i vinculació del Punt en el teixit associatiu del barri.

Des de principis de l’any 2010, la dinamitzadora, va emprendre una nova relació per a promoure el voluntariat dins el Punt. Va ser el moment que la Isabel, detectà en una de les seves persones usuàries, un jove de 21 anys, en Sinai, la necessitat d’integrar-se socialment i aportar a través del Punt la seva experiència. És un jove que ha trobat d’aquesta manera, una porta de sortida a nivell social, en una etapa de la seva vida amb dificultats de socialització per motius de salut i apatia, a través de la creativitat i l’expressió artística.

Una de les qualitats del Sinai és el desenvolupament d’una creativitat i uns vincles d’expressió a nivell artístic que fa diversos anys que està adquirint, utilitzant les TIC com a mitjà d’expressió musical.

Anteriorment, ell havia realitzat els seus propis muntatges de vídeo de manera casolana, amb imaginació i creativitat, inventant i creant videoclips amb les seves germanes, però sempre dins de l’àmbit reduït de la família.

Ha estat enguany, que el Punt Òmnia ha esdevingut per en Sinaí, un punt de trobada amb la creativitat, el món i les persones a través de la seva tasca de voluntari al Punt. És un espai on ha pogut compartir la seva passió per la música amb les persones usuàries del Punt, sobretot amb grups d’infants del barri, sentint-se útil i estimat per les persones que formen el sí del Punt Òmnia i valorat molt positivament per la seva implicació, suport i aportació positiva.

Per tot això , i gràcies a la seva motivació artística i a la seva tasca voluntària al Punt, ha aconseguit guanyar molta seguretat en si mateix i autoestima i és quelcom que el manté motivat per a continuar col·laborant en les tasques de suport a la dinamitzadora del Punt.

Parlem amb ell sobre el que està suposant la seva experiència com a voluntari al Punt Òmnia:

Per què creus que és important que al Punt Òmnia hi hagin voluntaris com tu?

Per que els voluntaris podem fer les nostres aportacions de noves coses i així fer noves activitats al Punt.

Quant de temps fa que coneixes Xarxa Òmnia i el Punt Òmnia Sant Vicenç dels Horts? Des de principis de l’any 2010.

Quina ha estat la teva experiència al Punt Òmnia?

Vindre al Punt, m’ha ensenyat a relacionar-me millor amb les persones i a distreure’m amb les activitats en les que he participat, a més a més de la satisfacció que sento per poder ajudar a les persones.

Com vius l’experiència de fer de voluntari?

Divertida i entretinguda.

Explica’ns alguna anècdota del voluntariat?

Quan van vindre els pares i mares de tots els nens a veure’ns cantar va ser molt maco per tots i totes. El moment que jo vaig sortir a l’escenari a cantar va ser emocionant per que era la primera vegada que cantava en públic.

Què aconsellaries a aquelles persones que volen aprendre informàtica?

Que s’animin a aprendre ja que la informàtica no és nomes saber de PC’s sinó que, es poden fer moltes coses diferents i divertides i compartir-les amb altres persones.

Gràcies a la vinculació i implicació voluntària del Sinaí al Punt Òmnia ha guanyat en confiança i autoestima, i això l’ha fet millorar la seva qualitat de vida. Després d’un any ha fet molts canvis i tots positius i, fins hi tot s’ha animat a estudiar, aventurant-se a treure’s el carnet de conduir i properament es planteja iniciar els seus estudis de tècnic en Informàtica!!!

En Sinai, a assolit a dia d’avui, una actitud positiva en vers la vida, pròpia d’un jove de la seva edat, dinàmic, alegre i amb ganes de passar-s’ho bé .

En definitiva Sinai ha millorat en la seva vitalitat i malaltia.

Isabel Becerra, dinamitzadora PO Sant Vicenç dels Horts

Sandra Partera Garcia, Tècnica Territorial Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce