L’any 1999 el projecte Òmnia va néixer per a posar-se al servei de les persones i a la dinamització de la comunitat, apropant les TIC a la ciutadania i vetllant per combatre la fractura digital. Han estat molts anys de treball amb i per la comunitat, que han fet de l’Òmnia un programa d’inclusió social a dia d’avui, molt consolidat.

Un dels eixos principals del programa és el treball comunitari i ja a la Jornada de la Internet Social de l’any 2.009 es va donar el tret de sortida a un anàlisi o diagnòstic de com s’estava treballant i com es podia millorar a partir dels seus 10 anys d’història, establint uns nous reptes d’èmfasi comunitària i d’impacte real en la ciutadania.
Enguany podem dir que la Xarxa Òmnia compta amb 96 Punts que treballen comunitàriament i amb 586 entitats vinculades al programa en tot el territori català, fet que evidencia el seu creixement i enriquiment territorial.

Això ha estat possible gràcies a la tasca realitzada per les persones dinamitzadores que han passat al llarg d’aquests anys pel programa, treballant i formant part d’aquesta xarxa, fent-la créixer amb la seva implicació i estima dia rere dia.

El treball comunitari doncs, esdevé clau per mantenir viva i unida una xarxa tan gran com és la Xarxa Òmnia, on persones dinamitzadores, usuàries, entitats, serveis i altres programes vinculats al territori, han participat plegats amb una mateixa finalitat: la inclusió social mitjançant les TIC.

En aquest sentit us oferim a continuació la presentació d’Òmnia en xarxa comunitària, que emmarca el programa dins el context de treball comunitari. Què vol dir el treball comunitari, per què, com es duu a terme des de la Xarxa Òmnia, com s’ha treballat transversalment amb altres plans i programes del territori, bones practiques realitzades des dels Punts Òmnia, etc, són aspectes que es reflecteixen en aquesta presentació amb la fita de reduïr distàncies, agrupar a les persones i unir recursos i esforços, per esdevenir una xarxa unida, inclusiva i visible a la comunitat.

Desitgem que us sigui útil!

Sandra Partera Garcia
Tècnica territorial de la Xarxa Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce