Durant el mesos de novembre i desembre s’han realitzat les 3es Jornades de treball territorial de la Xarxa Òmnia d’aquest any 2011 a la majoria de territoris. Aquestes jornades han estat una altra oportunitat per generar espais de trobada entre les persones dinamitzadores de les diferents zones territorials de la Xarxa.

En aquestes jornades les persones dinamitzadores han estat partícips d’intercanvis d’experiències entorn els eixos de treball d’inserció sociolaboral i el voluntariat, han pogut gaudir d’espais formatius adaptats a les seves necessitats i impartits pels seus companys de xarxa, s’han consolidat les accions territorials i en xarxa, així com la seva posada en marxa, tancament, valoració i creació de noves, s’ha valorat la jornada de la internet social realitzada el mes d’octubre i s’han compartit reflexions, opinions, comentaris, etc entorn les estratègies de sostenibilitat que es poden adoptar davant la crisi. Voleu veure el resultat?

El dijous 17 de novembre es va celebrar la 3 ª Jornada de Treball Territorial dels Punts Òmnia de la Catalunya Central al Punt Òmnia de Solsona. Van ser 4 hores de treball intens en el que es va debatre  i aprofundir en  diferents temes: entrega de dades i correcta presentació, propers canvis a les oficines de la Xarxa, nou projecte d’inserció laboral i com repercutirà en els Punts Òmnia o neguits de les persones dinamitzadores.  També es va dedicar un espai a cercar estratègies de treball amb joves i com cridar la seva atenció i també com plantejar el voluntariat per tal que es pugui portar un projecte amb èxit dins el Punt. Per altra banda també es va dedicar un temps a projectar la comunitat per tal de que es conegués tot el que s’hi pot trobar ja que hi ha un nivell de participació baix de les persones dinamitzadores d’aquesta zona. Cal destacar que una bona part de la Jornada es va dedicar a portar a terme una càpsula formativa de Manteniment Bàsic de sistemes a càrrec de l’Abel Collado, dinamitzador del Punt Òmnia Frederica Montseny de Manlleu. I va ser després de la formació que va néixer el grup de la comunitat tècnicament desesperats,  com a grup de recolzament per a resoldre petits dubtes a nivell tècnic. Bona feina companyes i companys!

Divendres dia 18 de novembre es va celebrar en el Punt Òmnia del Casal dels Infants, al barri del Raval de Barcelona, la jornada de treball del grup de Punts Òmnia de la ciutat de Barcelona. En aquesta ocasió la trobada va servir per acabar de prendre les darreres decisions en relació al vídeo dels Òmnia de Barcelona que s’havia estat editant durant els darrers mesos. De la mateixa manera, també es va poder estructurar la tàctica de difusió que seguirà el vídeo, per tal d’assegurar la màxima difusió possible d’un treball que posa en el centre de l’atenció a les persones usuàries dels Punts Òmnia de la ciutat. Podeu veure el vídeo aquí:

Pel que fa al grup territorial del Vallès, divendres dia 25 de novembre es van reunir les seves persones dinamitzadores al Punt Òmnia Sant Llorenç (Terrassa), per tal de definir les darreres passes que hauria de seguir la mostra de contes que les persones dinamitzadores han estat preparant amb les usuàries. Així, cada Punt ha proposat la creació de contes breus, que han estat incorporats en un sol document digital per tal de facilitar la seva difusió. Ara, només falta tancar els darrers detalls i el treball ja podrà veure la llum!

Dilluns dia 28 de novembre les persones dinamitzadores de la província de Girona es van reunir al Punt Òmnia del Casal Cívic Bon Pastor de Figueres. La jornada es va iniciar amb una visita al casal per veure les seves activitats i espais.  Seguidament es va dedicar un espai a parlar de temes generals de la Xarxa, com l’entrega de dades i el seu procediment,  la importància de demanar els diplomes oficials que proporciona DGACC i el nou programa d’inserció laboral que treballarà directament amb els Punts Òmnia. Després d’un bon esmorzar, que val a dir que és un espai que fa molta xarxa, es va seguir amb l’explicació de bones pràctiques dels PO que es poden extrapolar a altres punts. Es va incidir en l’eix del voluntariat i amb el de la inserció sociolaboral. Parlant d’aquest eix es va debatre sobre quin era el paper de la persona dinamitzadora i que calia rebre una formació més específica. També es va parlar del programa Connecta’t i de com es gestionava la protecció i gestió de dades de les persones usuàries.  Com a activitat final es va finalitzar el muntatge del vídeo dels Punts Òmnia de Girona que en breu es publicarà.

El passat divendres 25 de novembre les persones dinamitzadores dels Punt Òmnia de Lleida, Alt Pirineu i Aran van trobar-se  novament a la 3a Jornada de Treball Territorial. Aquesta vegada en Josep Lluís Turuguet ens va fer d’amfitrió a l’acollidor Punt Òmnia del Consell Comarcal de La Segarra. La jornada va servir per posar en comú diferents activitats que es porten a terme a cada Punt del territori en relació als eixos de treball de voluntariat i inserció sociolaboral. L’intercanvi d’experiències va ser enriquidor i a la vegada positiu per a pensar noves actuacions en aquests àmbits. D’altre banda, es va replantejar el treball territorial, del que es va decidir donar un nou enfoc i orientar-lo cap al treball d’una eina que faciliti un espai a les persones usuaries on puguin explicar les seves habilitats i fomentar la seva pròpia autoestima.

El passat 2 de desembre, va tenir lloc la III Jornada de Treball Territorial dels Punts Òmnia del Llobregat al Punt Òmnia Vilafranca Virtual. Varen ser molts, els temes treballats al llarg de la jornada, donant especial èmfasi als possibles canvis que presentarà el programa de cara al proper any 2012, la sostenibilitat al Punt, la falta de formació de reciclatge gratuïta de les persones dinamitzadores… La jornada però, va estar protagonitzada, per la participació de les persones dinamitzadores, per la necessitat de compartir i reflexionar sobre les diferents tasques i situacions que es duen a terme al Punt, compartint  els seus dubtes i neguits sobre com promocionar el voluntariat al Punt. En David Moliner del Punt Òmnia Mowgli, va dinamitzar una píndola formativa en edició de vídeo a través de l”eina Windows Movie Maker i altres recursos d’edició de vídeo en línia. I, pel que fa al treball comunitari, es va fer la presentació del projecte Òmnia m’agrada! nascut a les Jornades de treball del mes de juliol de 2011, per les persones dinamitzadores dels Punts Òmnia del Baix Llobregat,Vilafranca i Masquefa, amb l’objectiu de compartir i fer extensible el projecte a la resta de la Xarxa. Sorgint d’aquesta posada en comú, diferents idees de treball comunitari i en xarxa, encara en procés de reflexió i modelació. Molt bona feina!

Finalment, no ha estat fins el 16 de desembre que el grup territorial del Barcelonès Nord es va poder trobar, en aquesta ocasió, en el Punt Òmnia de la Salut Alta a la ciutat de Badalona. Els 7 Punts de Badalona i Sant Adrià de Besòs vam dedicar la jornada a fer un treball de fons, a analitzar les accions dutes a terme fins ara i aturar-se a repensar els criteris que haurien de guiar les futures accions que es realitzaran. En aquest sentit, s’ha encetat un procés que els hauria de permetre definir elements tant importants com els objectius que es plantegen, la metodologia de treball, o l’ordre de les prioritats pel que fa als col·lectius que atenem.

Equip de l’Oficina de Dinamització Comunitària-ODC Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce