Jornada de dinamització a l’Hospitalet de Llobregat


Jornada de dinamització a l'HospitaletAquest matí ens hem reunit més de 35 professionals al Punt Òmnia Hotel d’Entitats Hospitalet de Llobregat – Sanfeliu – Club Infantil i Juvenil Sanfeliu – Sant Ildefons per la primera de les trobades de dinamització d’aquest mes de juny a diferents indrets del territori català.

Ens hem trobat tant persones dinamitzadores com responsables d’entitats gestores, així com dels serveis d’inserció social i de seguiment i coordinació de la Xarxa Òmnia, des de Badalona, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Barcelona, Gavà, Masquefa, L’Hospitalet de Llobregat i El Prat de Llobregat.

Hem conegut la maleta d’eines i recursos per a la inserció social de la mà de l’Elisabet i la Francesca d’Insercoop, i hem debatut sobre casos pràctics i possibles solucions.

Àlbum de les jornades a Flickr

Després de la pausa hem conegut les experiències i projectes presents i futurs diferents punts: la Isabel Becerra de Sant Vicenç dels Horts ha utilitzat un audiovisual per mostrar com es poden barrejar la música i les TIC; l’Albert Francolí ha presentat un butlletí que s’edita de manera bimensual al punt Òmnia del Servei Solidari; el Pep Oliveras ha exposat el projecte pilot que es posarà en marxa abans de l’estiu a Marianao per formar joves dinamitzadors TIC; la Carol Villanova ha explicat els avantatges de la convivència de serveis socials i d’ocupació municipals a l’Òmnia del CTC Masquefa; i l’Anna Segarra i l’Adela Hidalgo han mostrat com es coordinen per fer que l’Òmnia estigui completament integrat al projecte de l’Esplai Eixida.

Totes aquestes exposicions han estat tan interessants que hem consensuat dedicar-los-hi tot el temps restant i fer la trobada creativa en línia. Utilitzarem l’eina Cacco, per tal d’aportar idees i recursos que ens puguin ajudar a perfilar nous projectes en xarxa i les jornades del segon semestre de 2012.