Emprenentatge i aprenentatge a la darrera jornada Òmnia del 2013


Assistents a la trobada Òmnia de Barcelona CiutatLa Fundació Comtal, entitat gestora del Punt Òmnia Tria, al Casc Antic de Barcelona, va acollir la Jornada Òmnia a Barcelona ciutat.
Ramon Vílchez, de la direcció general d’acció cívica i comunitària va donar la benvinguda a les persones assistents remarcant la importància que ha adquirit la línia d’inserció social als darrers temps i agraint el desplaçament de professionals d’arreu al territori per participar a la jornada, especialment dels dinamitzadors que presentaven experiències.

L’eix temàtic de la jornada va ser presentat per Carles Sanjuan, d’Insercoop, qui va ajudar a esclarir conceptes com ara l’emprenedoria social i tipus d’accions que es poden engegar des dels punts Òmnia per promoure dinamitzar la participació comunitària.

Núria Sabeña, del Punt Òmnia Can Genís de Palafrugell, va presentar la formació sobre imatge corporativa per joves emprenedors, iniciativa engegada per la detecció de l’augment dels índex d’autoocupació i la necessitat de les persones participants de formar-se per millorar la comunicació dels seus projectes.

Per la seva banda, Carles Fuxet, del Punt Òmnia Patronat Roig de Torredembarra, va presentar “Taller XL: banc del temps”, un projecte que ja té 6 anys de vida, i mitjançant el qual participants que han finalitzat la formació bàsica d’alfabetització digital continuen trobant-se i intercanviat idees i coneixements.

Finalment, donat l’alta assistència a la jornada, els i les participants van dividir-se per grups de treball, i van debatre sobre aspectes específics de l’emprenentatge, com ara: l’apoderament, l’aprenentatge, la corresponsabilitat i l’emprenedoria. Per compartir el treball de cada grup amb la resta, es va utilitzar documents compartits en l’eina Google Drive, i codis QR que assignaven una plantilla a cada grup.

Per concloure el debat, es va fer una posada en comú en plenari, per intercanviar punts de vista sobre les definicions de cada concepte i sobre els aspectes positius i negatius en quant a l’aplicació dels mateixos als punts Òmnia. Podeu veure el document de cada grup als següents document:

Grup de treball sobre apoderament

Descarrega el document en pdf, o mira’l en aquest enllaç.

Grup de treball sobre aprenentatge
Descarrega el document en pdf, o mira’l en aquest enllaç.


Grup de treball sobre corresponsabilitat
Descarrega el document en pdf, o mira’l en aquest enllaç.


Grup de treball sobre emprenedoria
Descarrega el document en pdf, o mira’l en aquest enllaç.


Consulta la els documents directament al teu dispositiu mòbil, utilitzant els codis QR, o descarrega’ls en pdf.