Girona – Banyoles


Divendres, 4 de juliol de 2014

Programa

  • 9 h Benvinguda i presentació
  • 9.30 a 10.30 h – Ponència: experiències sobre intervenció amb infància i adolescència. Precs i preguntes
  • 10.30 a 11 h – Esmorzar
  • 11 a 12.30h – Experiències Òmnia en relació a la infància i l’adolescència (dues experiències)
  • 12.30 a 13.45 h – Dinàmica participativa
  • 13.45 a 14 h – Presentació Òmnia-Linux

Inscriu-te!

Ens acompanyarà com a entitat convidada la Fundació SER.GI (Girona), i també gaudirem de la participació com a ponents dels punts Hotel d’Entitats Salt-Les Bernardes (Salt) i Associació per a Joves TEB (Barcelona).

Lloc: Punt Òmnia Banyoles

Adreça: C/ Barcelona, 54 – 17820 Banyoles

Telèfon: 972580741

Fundació SER.GI

La Fundació SER.GI treballa per a una societat inclusiva. Especialment pretén millorar la qualitat de vida dels grups o minories que es troben amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social.

Aquesta fundació considera que les causes de les situacions d’exclusió són degudes a dinàmiques socials que cal canviar. Per aconseguir aquest objectiu prioritza la realització de projectes socioeducatius, la sensibilització de l’opinió pública, la formació dels professionals i l’impuls i col·laboració amb altres entitats i amb l’administració pública.

Les seves actuacions incideixen en l’autonomia de les persones, millorant les seves competències i habilitats socials. També treballen per reduir les discriminacions i les desigualtats socials i educatives.

“Vincles” – Hotel d’Entitats – Salt Les Bernardes

L’activitat Vincles té com a objectius principals aprendre la llengua catalana a través de les noves tecnologies, alhora que creant un vincle entre la mare i l’infant. Les participants són mares de les escoles del territori més properes al punt Òmnia.

La idea és que vinguin al punt a aprendre el català juntament amb els seus fills que l’any vinent ja aniran a l’escola. Moltes d’aquestes mares són subsaharianes que no han estat mai escolaritzades i que no tenen cap tipus de formació i que entenen poc la llengua.

L’activitat és molt enriquidora inicialment, però a nivell pràctic passa a ser un xic caòtica perquè alguna mare no és capaç de parar atenció al seu fill alhora que aprén. Després d’un cert rodatge, tot està més controlat i assentat i és més fàcil poder treballar amb elles.

“Taller de rimes” – Associació per a Joves TEB

El Taller de Rimes és una activitat pensada i dirigida al col·lectiu de joves del barri del Raval amb edats compreses entre els 14 i els 24 anys més o menys. Actualment els joves participants son majoritàriament de 17 anys. Les característiques dels joves són força diverses tot i que en general viuen en una situació socioeconòmica complexa. La cultura hip hop està molt estesa als nostres carrers i és per això que des d’una perspectiva educativa pot esdevenir una eina de dinamització molt potent.

L’activitat Maquetes de Ravalmedia és on els joves graven les seves cançons a l’estudi. Així doncs, el Taller de Rimes del Punt Òmnia és el pas previ. És l’espai on es composa, on es busca la informació, on els joves es documenten per tal d’elaborar lletres sempre sobre temàtiques socials del seu interès per després passar a l’estudi a gravar-les. A més, aquesta activitat té una vinculació directa amb una altra activitat del punt Òmnia dirigida a joves: l’activitat de creació audiovisual VideoTeb, on es produeixen els videoclips de les cançons que elaboren.