Tarragona i Terres de l’Ebre – El Vendrell


Divendres, 13 de juny de 2014

Programa

 • 9 h Benvinguda i presentació
 • 9.30 a 10.30 h – Ponència: experiències sobre intervenció amb infància i adolescència. Precs i preguntes
 • 10.30 a 11 h – Esmorzar
 • 11 a 12.30h – Experiències Òmnia en relació a la infància i l’adolescència (dues experiències)
 • 12.30 a 13.45 h – Dinàmica participativa
 • 13.45 a 14 h – Presentació Òmnia-Linux

Inscriu-te!

Ens acompanyarà com a entitat convidada l’Associació Trèvol (El Vendrell), i també gaudirem de la participació com a ponents dels punts Casal de la Gent Gran de Tortosa (Tortosa) i l’AV Centcelles (Constantí).

Lloc: Punt Òmnia Centre Cívic l’Estació

Adreça: Passeig la Rambla, 1 – 43700 El Vendrell

Telèfon: 977663289

 

Associació Trèvol

Trèvol és una entitat constituïda l’any 1999 com a associació sense finalitat de lucre. Des de llavors es dedica a l’educació en el lleure, a l’acció social i a promoure el desenvolupament del treball en xarxa entre els diferents agents educatius i socials, amb voluntat transformadora i d’inclusió social.

Trèvol organitza i gestiona activitats adreçades a diferents persones i col·lectius:

 • Activitats de lleure educatiu, menjadors escolars, activitats de vacances, projectes educatius en col·laboració amb escoles, AMPA i ajuntaments, adreçades a infants, joves i famílies.
 • Activitats d’animació estimulativa, adreçades a gent gran.
 • Activitats i accions per a un lleure ric i integrador amb persones amb discapacitat.
 • Activitats socioeducatives, adreçades a infants i joves en situació de risc social.
 • Accions formatives dins del programes de Formació i Treball, adreçades a joves i a persones en situació d’atur.
 • Accions de caire educatiu, cultural i social, adreçades a promoure el treball en xarxa entre les associacions del territori.

L’entitat desenvolupa accions de formació que complementen els eixos anteriors i col·labora amb les escoles, les AMPA, les administracions públiques, les fundacions i entitats del territori de referència.

 “Art Total”  – Casal de Gent Gran de Tortosa

Art Total és un projecte de dinamització juvenil i artístic adreçat a joves entre 16 i 30 anys. Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2013 es van realitzar diferents tipus d’activitats relacionades amb l’art i amb el coneixement de la Tortosa: tallers de diferents disciplines artístiques, edició digital de documents audiovisuals, visites a diferents espais i equipaments culturals, participació en activitats culturals i recreatives de la ciutat.

L’objectiu principal ha estat fomentar la participació, l’accés a la cultura i la convivència entre els joves del municipi de Tortosa a través de l’educació no formal i activitats de lleure, però sense oblidar aspectes com prevenir conductes de xenofòbia i racisme en els joves o facilitar la inserció social i laboral dels joves nouvinguts i autòctons.

L’activitat s’ha dut a terme junt amb el Punt Jove Tortosa (Ajuntament de Tortosa) i han participat una veintena de joves.

Treballant amb el Centre Obert – AV Centcelles

Algunes de les problemàtiques amb les quals conviuen els infants del barri de Centcelles a Constantí són: dificultats en les relacions familiars, precarietat econòmica i atur, maltractaments, desnonaments, manca de serveis als habitatges, amuntegament, delinqüència, toxicomanies, dissociabilitat juvenil, fracàs escolar i absentisme.

El Centre Obert de Constantí atén a infants d’entre els 3 i els 16 anys i prioritza els que presenten deficiències socioeducatives que es troben en situació de risc social (o vulnerabilitat).

L’objectiu del Centre Obert a l’Òmnia és potenciar un altre espai socioeducatiu que permeti prevenir i identificar situacions de risc d’exclusió social, tractant de minimitzar la seva presència i potenciar els aspectes positius de la vida de l’infant. L’Òmnia és un espai on acudeixen els infants del Centre Obert a fer activitats mitjançant l’ús de les TIC, amb una programació realitzada conjuntament entre el Centre Obert i el punt Òmnia.

Es realitzen diverses activitats: recull de fitxes, pàgines de webs educatives, jocs educatius, jocs en estona lliure, activitats al barri (Fira de Jocs de St. Joan, Castanyada, Nadal, Carnestoltes, St. Jordi, etc.) i més.