Jornades de dinamització a Tortosa


Ahir vam ser unes 15 persones a retrobar-nos al Punt Òmnia del Casal de Gent Gran de Tortosa, per una nova jornada de dinamització.

Dinamitzadors, dinamitzadores, responsables d’entitats gestores, tècniques de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, i els equips de seguiment i de la línia d’inserció social venir des de Reus, Amposta, Riudoms, Barcelona, Vandellòs, Villalonga del Camp, Tarragona i Tortosa mateix.

Maria Punsoda i Clelia Sassatelli van presentar les fitxes d’activitats de la maleta de la línia d’inserció social, i vam escoltar les presentacions dels projectes de dos punts Òmnia:

  • “Joves a l’Abast”, a càrrec de Josepa Perelló i Jordi Rodríguez, del Punt Òmnia Campclar de Tarragona: projecte de comunicació i difusió de continguts divulgatius en línia a través d’una pàgina web per a joves nouvinguts al barri de Campclar, de la mà d’un grup de joves que també varen ser nouvinguts en el seu moment i què amb aquesta eina intenten facilitar la seva presa de contacte amb el barri. Es treballa l’autonomia, treball en equip i el procés de presa de decisions.
  • “Òmnia Inserta”, a càrrec de Tamara Ruiz i Marisol Ignacio, projecte coordinat als punts Òmnia de Torreforta i Riuclar, a Tarragona, per l’acollida i orientació de persones en situació d’atur, que inclou activitats lingüístiques, d’alfabetització digital i de cerca de feina, per arribar, fins i tot a la prospecció cap a les empreses.

A l’espai de trobada creativa, vam parlar, entre altres, de:

  • Projectes coordinats amb la Ludoteca al Punt Òmnia de Torreforta
  • Distribució infantil de Linux: Quimo al Punt Òmnia de Campclar
  • Ús de Facebook com a eina de dinamització dels punts (Riuclar recicla)
  • Condicions d’ús dels serveis a Internet, drets d’imatge i autoritzacions

Continuarem el debat sobre temes sobre els quals tenim dubtes i sobre els que volem continuar debatent a la propera trobada al Cacoo (al tercer full!).