El Punt Òmnia de Solsona es va inaugurar fa dos anys i mig. Des d’aleshores la Raquel està al capdavant del projecte com a Dinamitzadora. En aquest temps ha procurat que el PO esdevingués molt més que una aula d’accés a les TIC. Les persones usuàries han trobat en la Raquel un recolzament i acompanyament en el seu aprenentatge que els ha motivat a seguir aprenent i utilitzar el centre freqüentment. La proximitat entre l’usuari i la dinamitzadora potser és un tret distintiu del PO respecte altres equipaments de tecnologies que hi ha a la comarca. El punt es troba ubicat al barri Josep Torregassa i com molts d’altres punts depèn de l’associació de veïns del barri. Amb tot, el punt té un caràcter obert i, malgrat s’hagués pogut emmarcar solsament en l’àmbit del barri, és un lloc d’important afluència de persons usuàries de tot el municipi i també de diferents col•lectius d’àmbit rural de la comarca.

“Solsona no destaca per la seva avantguarda, per viure a la cresta de l’onada, no som una població que estigui ocupada i preocupada especialment en el nou món de la informació.
Viuen a Solsona 9.308 habitants. La concentració de població més important de la nostra comarca, el Solsones. Comarca aquesta, que destaca per la seva vida rural, per l’entorn natural, i per la tranquil•litat. Aquest punts forts tenen, com sempre, una contrapartida que, en aquest cas, és no tenir uns recursos informàtics i tecnològics a l’alçada d’altres megalòpolis que sí que gaudeixen d’aquests serveis, al preu de no tenir el que sí que pots trobar a les comarques del pre-pirineu i Pirineu, per exemple
.

En aquesta tasca és on entra, on pren protagonisme, el Punt Òmnia. No per ser l’únic eina en funcionament per fer arribar les TIC a la nostra població – hi ha molta gent amb aquest propòsit – però sí la que ens ocupa”.

Emmarcat, i en aquest llenç és planteja una relació entre les tecnologies i la població molt concreta, gent molt propera i acostumada al tracte personal, – la Maria de Cal Tito, el Josep de Cal Baix,… – que entre recollir el pa i el nét d’escola, passen una hora introduint-se en un ciberespai que fins fa quatre dies semblava tant llunyà com deixa la paraula.

Així és com “qui entra al forn a compar pa, entra al Punt Òmnia de Solsona”. No només busca un ordinador, no només busca accés a Internet i una dinamitzadora que li permeti satisfer aquesta curiositat (que ja arriba a les persones que menys ens ho esperàvem), també busca el mateix afecte i amabilitat, el mateix tracte, suport personal que li brinden tots els altres establiments des de fa molt de temps.

Potser és un condicionant de la nostra realitat però potser estem parlant d’uns dels aspectes més importants que es treballen a la Xarxa Òmnia. És llei de vida seguir avançant, però potser cal aturar-se en aquesta cursa per saber qui arriba més lluny i plantejar-se si cal. Estem tan preocupats d’arribar lluny que no sabem si volem; si no ens deixem perdre moltes coses essencials com el tracte personal, per que de fet, som persones i lògicament hauríem de valorar més el tracte personal que els serveis tecnològics que ens ofereix l’evolució.
El Punt Òmnia de Solsona ofereix tallers i cursos d’iniciació a la informàtica, tallers per aplicacions concretes, espais per a diferents franges d’edat,…

Així el PO no és tant un espai d’aprenentatges tècnics i de grans recursos tecnològics, com podrien ser impressores, plotters, etc… sinó un espai on s’intenta que la gent pugui trobar una persona que els ajudi en els seus dubtes i dificultats quotidianes relacionades amb les tecnologies….perquè la proximitat i el tracte persona és un valor afegit!!

Si voleu podeu seguir el dia a dia del punt a través del seu bloc: Omniasolsona.blogspot.com

Raquel Mignorance, dinamitzadora Punt Òmnia Solsona

Núria Perpinyà, Tècnica Territorial Òmnia Catalunya Central i Girona


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce