L’Olivia Ortega és la dinamitzadora d’un dels dos punts que hi ha al Prat del Llobregat. Des de fa 11 anys dinamitza el Punt Òmnia que es troba a l’associació CPS Francesc Palau que enguany es vesteixen de festa perquè celebren el 25è aniversari amb diversos actes. Des de fa uns mesos, l’Olivia Ortega s’encarrega a més a més de la direcció de l’associació i ens ha escrit unes paraules que descriuen de manera molt humana i propera com l’Òmnia ha format part de l’associació al llarg d’aquests 11 anys. Qui millor que ella per fer-ho, que està dinamitzant el punt des de l’inici del projecte, allà al 1999.


“Aquesta frase (25 anys compartint camí…) sintetitza el qué ha estat el nostre Centre de Promoció Social “Francesc Palau” al llarg d’aquests 25 anys de presència, senzilla i compromesa, enmig de la nostra ciutat del Prat de Llobregat.
I no tants anys, però Déu n’hi do, al nostre centre portem 11 anys al projecte Òmnia. Un projecte  que des del començament el vam acollir i incorporar a l’activitat del centre com a eix transversal, on molts del tallers es beneficiaven del seu servei i d’on han sortit voluntaris per altres tallers i pel propi Punt Òmnia.
Per mi, és tot un regal formar part d’aquest centre i en concret, del projecte Òmnia, especialment  perquè he tingut la gran sort de viure-ho des del començament.
En un principi, em va costar arrencar el projecte al punt, ja que no tenia experiència i la formació tècnica tant justeta que tenia em generava inseguretat . Tot i això, l’he pogut tirar endavant gràcies al recolzament dels companys de l’entitat amb els quals he pogut compartir dubtes, plantejaments, programacions, etc… Suposo que aquest suport rebut ha fet que hagi continuat durant tants anys en el mateix projecte.
Encara que no ho sembli, cada dia és nou, perquè així m’ho fa viure la gent que cada dia s’apropa al punt a aprendre i, en molts casos, a donar i compartir. Fruit de tot això, des del curs passat comptem al punt amb un equip de monitors de 8 persones, de les quals 4 són voluntàries.
Evidentment, la planificació, la programació i el funcionament diari ha canviat moltíssim. Ara la meva feina com a dinamitzadora ha donat un gir, ja no porto tots els grups del Punt, ho assoleixen els altres monitors, però haig de combinar el donar algunes classes als usuaris del punt, la coordinació del grup de monitors i facilitar-los recursos i recolzament. És una tasca apassionant perquè, sense perdre el contacte directe amb els usuaris, s’ha obert una nova manera de treballar en equip al punt. El treball amb voluntariat, de vegades, és complicat perquè cadascú té una manera de fer les coses i no sempre es pot exigir al mateix nivell però hi hem de confiar sense perdre la qualitat del servei que oferim.
Aquest any estem d’aniversari i hem organitzat tot un seguit d’actes per celebrar-lo, on el Punt Òmnia ha col·laborat activament. Hem fet un número més de la nostra revista “Fem camí” (per cert, realitzada amb el Writer), un Festival Multicultural amb actuacions d’artistes de diferents orígens al teatre Modern del Prat i una Diada Festiva amb paella. Tots ens hem mullat per celebrar-ho com s’ho mereix i tots l’hem gaudit.
Ara, després de tanta acció durant aquest curs, encetem nous reptes pel curs vinent on volem fer-nos més presents a la xarxa fent un ús més normalitzat de les eines 2.0.”

Moltíssimes felicitats per tots aquests anys i moltes gràcies per la feina ben feta.

Olivia Ortega
Dinamitzadora Punt Òmnia CPS Francesc Palau
Directora de l’associació CPS Francesc Palau.
Laia Bascuñana
TTO Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental

 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce