Yvette Bartra

Entitat que representa: Ajuntament de Vilanova del Camí,   Tècnica de Joventut.
Punt Òmnia: Centre de Recursos – espai joVe.
Anys a la Xarxa Òmnia: 2 anys aproximadament.

1.    Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?

Persones que, per diferents motius no tenen accés a les noves tecnologies, ni a la formació, ni a tenir un ordinador a casa; puguin fer-ne ús i de manera gratuïta.

2.    Com va néixer la voluntat de tenir un Punt Òmnia?

El Punt Òmnia de Vilanova del Camí està ubicat dins un equipament de l’àrea de Joventut; es va creure que era una bona oportunitat per a que els joves diversifiquessin l’ús de l’equipament i fos un lloc també on podien dur a terme els treballs acadèmics.
Posteriorment ha esdevingut també en l’increment d’usuaris adults, en la franja horària del matí; ja sigui per consultar el correu, recerca de feina, tràmits, etc…

3. I per acabar, com valoren que Òmnia faci 10 anys?

Si fa 10 anys del funcionament; significa que dona un servei a la població, i per tant , funciona.

Pepa Alarcón Rey

Entitat que representa: Grup d’Esplai La Fabrica de Can Tusell.
Punt Òmnia: Can Tusell, Terrassa.
Anys a la Xarxa Òmnia: Des de  setembre 1999

1.   Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?

Coneixements, relació, convivència… Ha fet créixer a la nostre entitat en activitats i serveis. També a dignificat l’espai on ha estat ubicat.

2.   Com va néixer la voluntat de tenir un PO?

A partir de la necessitat que tenia el barri en l’aprenentatge de noves tecnologies doncs quasi ningú tenia ordinador i això no afavoria la inclusió ni la igualtat de oportunitats.

3.   I per acabar, com valoren que Òmnia hagi fet ja 10 anys?

Creiem que hauria de durar com a mínim 10 anys més, doncs ja no es per afavorir l’aprenentatge de les noves tecnologies sinó que es una eina per la convivència i la lluita contra l’exclusió social.

Bibiana Marín Martínez

Entitat que representa: Fundació Akwaba.
Punt Òmnia: Akwaba
Anys a la Xarxa Òmnia: 10

1. Com a responsable, què veu que aporta Òmnia a la seva entitat?
El Punt Òmnia és per a nosaltres clau en l’arrelament al barri. Ser un dels punts de referència per als veïns i les veïnes ens aporta poder oferir un servei necessari i estar en contacte amb tots els grups d’edat del territori.
És el projecte que ens permet tenir les portes de l’entitat obertes a la realitat més àmplia. Amb el punt Òmnia aconseguim estar presents territorialment, fer-ne ús pels col·lectius que acompanyem i amb els que treballem i treballar transversalment, a través de les noves tecnologies la sensibilització i els valors que mouen la nostra entitat.

2.   Com va néixer la voluntat de tenir un Punt Òmnia?
El Punt Òmnia és el projecte que ens permet apropar les noves tecnologies, tant imprescindibles a dia d’avui, a la ciutadania i col·lectius específics més vulnerables. És amb aquesta voluntat que ens hi vam adherir.

3.   I per acabar, com veu l’Òmnia en el futur? Cap a on creu que s’ha d’encaminar l’Òmnia?
El format del Punt Òmnia, tal i com està pensat, penso que assoleix els objectius que es planteja i que nosaltres ens plantegem a través d’ell.


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce