Sigrid Nieto Abad

Edat: 18
Punt Òmnia: Vilanova del Camí
Anys al Punt o en el projecte: 6 mesos

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
S’han realitzat dos cursos d’iniciació a la Informàtica i les noves tecnologies i realment han tingut molt èxit. A data d’avui s’està preparant els propers cursos i hi ha una gran demanda, fins i tot els usuaris que han realitzat els cursos d’Iniciació en demanen un curs de continuïtat; això implica que no han anat malament!

1.    Què destacaries de la feina de dinamitzador?
La feina del/a dinamitzador/a és la més important, cal arribar a totes aquelles persones que no disposen d’accés ni coneixements de les noves tecnologies per tal de que no quedin “aïllades”, i al mateix temps,  oferir noves tècniques tant de recerca de feina, com de recerca d’estudis, etc. És a dir, donar noves oportunitats als nous coneixements per tal de millorar la seva qualitat de vida.

2.    I del teu Punt Òmnia?
El meu Punt Òmnia es troba inclòs en un Centre de Recursos juvenils; això implica que la majoria d’usuaris siguin  infants i joves. Tot i així, s’està realitzant tasques de difusió per tal de poder arribar a totes aquelles persones que encara no coneixen el projecte ni tampoc tot el que els hi ofereix.

3.    Què significa per tu que Òmnia arribi als 10 anys?
Això marca una etapa de l’Òmnia, canvis, nous projectes; és a dir, tota una evolució del projecte en si. Per a mi és molt positiu.

Pere Boronat Margalef

Estudis o perfil: Universitaris
Edat: 37
Punt Òmnia: Montserrat Terrassa
Anys al Punt o en el projecte: Un any i mig.

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:

1.   Què destacaries de la teva feina com a persona dinamitzadora?
El contacte amb les persones i la possibilitat d’ arribar a aquestes com una petita ajuda dins del seu dia a dia. També  la gran variabilitat d’usuaris que tenim en el Punt Òmnia em dona una bona visió del terreny que és el que a la vegada m’aporta tota la informació per a treballar-ho dins el Punt..
Sense oblidar els companys de PDC o DONES del barri sense els que probablement no podríem fer tot el que estem realitzant.

2.   Què destacaries del teu Punt Òmnia?
El fet que es treballa dins d’un barri amb una alta taxa d’immigració (al voltant del 80%) i que la majoria d’usuaris no te ordinador a casa, això fa que el Punt Òmnia sigui una part imprescindible dins de l’engranatge del barri, des dels que busquen feina al mati, passant pel Grup de Dones “Dona activa “ cada tarda a primera hora, el reforç escolar i els esplais a partir de les 17h i les formacions dels adults a partir de les 19h, així quan ha acabat el dia per l’Ómnia, pot ser hi ha passat tota la família.

3.   Què significa per tu que Òmnia hagi arribat als seus 10 anys?
Significa que es un projecte de funciona i que segueix funcionant, que ha sabut adaptar-se a les noves èpoques i que s’ha ajustat a les necessitats del terreny, de totes maneres com podeu imaginar no tot son flors i violes per tant s’ha que seguir treballant perquè tant el projecte com lesw persones  dinamitzadores puguem seguir endavant durant 10 anys mes.

Rosa Grangel Furió

Estudis o perfil:
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de València.
Master en Literatura Espanyola a la Ohio State University (Columbus, USA).
He treballat com a dissenyadora, programadora i professora d’ordinador durant molts anys.
Edat: 47
Punt Òmnia: Fundació Akwaba
Anys al Punt o en el projecte: 1 any i 2 mesos

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
Ensenyar a utilitzar el Drupal de la web de la Fundació Akwaba a les persones que treballen en els diferents àmbits de la fundació. Ensenyar a fer còpies de seguretat a les persones que treballen a la Fundació Akwaba.
http://fundacioakwaba.cat/web/ca/node/576
Vaig fer un taller de fotografia i varem crear un blog
http://fotografosdehospitalet.wordpress.com/

1.          Què destacaries de la teva feina com a persona dinamitzadora?
El nivell tècnic (tinc sota la meva responsabilitat tots els ordinadors de la Fundació, inclòs el Punt Òmnia. És a dir, 22). La paciència (m’ho diuen molts alumnes).

2.          Què destacaries del teu Punt Òmnia?
El bon ambient i la cooperació entre els diferents àmbits de la entitat.

3.          Com veus l’Òmnia en el futur?
Amb més gent treballant per a treure el màxim partit a l’aula. Més nivell a les classes perquè la gent ja ha après.

Olga Uribe López

Estudis o perfil: Llicenciada en Filosofia i Ciències de la Educació.
Edat: 64
Punt Òmnia: Fundació Akwaba
Anys al Punt o en el projecte: 6 anys

1.          Què destacaries de la teva feina com a persona dinamitzadora?
La meva experiència, la meva paciència i la meva adaptabilitat.

2.          Què destacaries del teu Punt Òmnia?
Sobretot la diversitat, ja que las 2 terceres parts dels usuaris/es son estrangers/es no comunitaris/es, de diferents països i continents, alguns/es dels/les quals amb prou feines comencen a aprendre el castellà o el català.

3.          Com veus l’Òmnia en el futur?
El nostre punt Òmnia treballa bàsicament amb 2 col·lectius: els nouvinguts, que sempre estan en situació de precarietat social i laboral i la gent gran del barri, jubilats i mestresses de casa, amb nivells molt baixos de formació, una mínima escolaritat i escassa facilitat a l’ordinador.
Jo no crec que aquests 2 col·lectius vagin a canviar molt per ara en la seva relació amb la informàtica. Volen aprendre per tenir altres recursos, però tenen un nivell molt bàsic de tot i per tant triguen molt a aprendre i tornar-se autònoms amb l’ordinador. Crec per això que el Punt Òmnia continuarà prestant un servei d’orientació en aquest sentit, en aquest barri.

Xavier Gorro i Guerrero

Estudis o perfil: Ciències Jurídiques
Edat: 30
Punt Òmnia: Punt Òmnia de Salt (antic dinamitzador del PO de Figueres).
Anys al Punt o en el projecte: 1 any i mig

Has creat algun material, un projecte, quelcom a destacar…:
Al mes de febrer es va dur a terme amb col•laboració amb un col•lectiu de dones gitanes del barri del Bon Pastor de Figueres un recull de biografies de les dones gitanes més importants del barri i de la comarca. A més l’exposició es va completar amb un seguit de texts on s’explicava la història del poble gitano a Catalunya, la seva arribada a l’Estat Espanyol i una explicació dels oficis que acostumen a dur a terme.

Aquesta exposició que va comptar amb la presència d’Esperança Permanyer, Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones i de Mireia Mata directora de serveis territorials de Girona, i va servir per reivindicar el paper importantíssim que duen a terme les dones del col•lectiu gitano, tot i que aquesta faceta a vegades queda una mica amagada.

1.    Què destacaries de la feina de dinamitzador?
Dinamitzar un Punt Òmnia va més enllà de gestionar el Punt i d’impartir classes de noves tecnologies.
Disposar d’un espai així et dona l’oportunitat d’interactuar directament amb els col•lectius que s’apropen al Punt i d’aquesta manera fer l’espai de l’Òmnia un punt de referència per la zona on està ubicat i dur a terme activitats que no tenen res a veure amb les TIC, ja que és l’espai de trobada habitual de la gent de la zona.

2.    I del teu PO?
Al Punt Òmnia del Bon Pastor de Figueres, on treballava abans, té el petit problema de trobar-se a les afores de Figueres, cosa que fa que la gran majoria d’usuaris siguin els propis del casal i la gent dels voltants del barri, però justament per aquest motiu s’ha aconseguit un grup de gent molt fidel a totes les activitats que duem a terme i la possibilitat que l’equipament es vegi com un espai de trobada i de referència dins la zona.

3.    Què significa per tu que Òmnia arribi als 10 anys?
Suposa la consolidació d’un projecte. 10 anys son molts anys en el camp de les noves tecnologies. Des de que el projecte va començar fins ara el tema de les TIC ha canviat molt. Ara molta més gent té accés a la informàtica i sobretot a Internet. I això es bo, però al mateix temps ha de suposar un canvi dins del projecte Òmnia. Els punts ara ja no poden ser un lloc més on conectar-se a Internet, sinó que hem de buscar noves sortides i experiències noves perquè els usuaris que tot i disposar d’Internet a casa també s’acostin als Punts Òmnies.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: