BEATRIU VILARÓ, VOLUNTÀRIA DEL PUNT ÒMNIA PIUS XII-GERMANOR A LLEIDA


1.- Coneixies el Projecte abans de col•laborar com a voluntària al Punt Òmnia?

Sí, ja que venia com a alumna a un grup d’iniciació a la informàtica, on em sentia molt bé amb  la professora Maite i un dia em va proposar fer-me voluntària i vaig acceptar, ja que m’agraden els reptes, les coses noves… Al principi tenia els meus dubtes, però ella em va animar, em va dir que no faria res que no volgués i que aprendria coses noves, i així ha estat i a més em relaciono amb la gent dels diferents grups, el que m’agrada molt.

2.- Havies desenvolupat funcions de voluntària anteriorment? Si és si, quines?
No, tal i com he dit anteriorment és la primera vegada, bueno, el curs passat, que realitzo una tasca d’aquestes característiques.

3.- Què t’ha mogut a involucrar-te com a voluntària al Punt Òmnia?
Doncs tenir temps i sentir-me bé. Abans al matí tenia estones lliures i m’avorria, acudir al Punt a fer tasques de voluntària em va ajudar a emplenar aquest espai i el relacionar-me amb altres persones, compartir experiències amb elles, ajudar-los en algunes tasques, em fa sentir satisfeta, m’omple.

4.- Quines funcions has dut a terme?
Ajudar a la monitora amb el que em diu, puc i sé fer. Per exemple: per Nadal, vam retallar les postals que van fer tots els usuaris/es, vam posar-los números i les vam penjar en un mural a les parets del local per a que la gent pogués votar. També vaig fer suport a un taller d’inserció laboral, ajudant a les senyores a complimentar els seus currículums, entrar a portals d’internet que es dediquen a la recerca de feina… Altres feines han estat també penjar fotografies al facebook del Punt, realitzar les incripcions del usuaris/es del Punt… entre altres tasques de suport.

5.- Recomanaries l’experiència a altres persones?
Si, sobretot a aquelles persones que tenen estones lliures, que se senten soles o bé que tenen ganes d’aprendre i d’estar i ajudar a altres persones. Si s’entén el concepte de voluntariat és una tasca molt bonica de dur a terme.

6.- L’experiència, ha satisfet les teves expectatives?
Si, al principi pensava que seria molt complicat o que no sabria fer les tasques que se’m demanaven. Però la Maite sempre m’ha explicat bé el que tenia que fer, ha estat allà ajudant-me i es pot dir que he aprés noves coses d’informàtica i humans amb aquesta nova funció.

7.- Com definiries en una paraula/frase l’experiència de voluntària al Punt?
Molt positiva.

8.- Quina valoració fas de la funció que has dut a terme?
Tal i com he mencionat anteriorment, bona. Ja que vaig aprenent noves funcions de l’ordinador, a l’hora que em relaciono amb altres persones i  aprenc d’elles tambè.

9.- Quina impressió te’n duus de les persones usuàries del Punt?
Bon companyerisme, amb ganes d’aprendre i de deixar-se ajudar. Passem bones estones a més de fent feina, explicant-nos anecdòtes, experiències, possibles solucions a deteminades qüestions, etc.

10.- Et planteges, en un futur, tornar a repetir l’experiència? Per què?
Si, i tant, de fet aquest any estic repetint. Sempre que pugui ho faré i que això no suposi abandonar les meves funcions com a esposa i mare.  De fet aquest any no volia continuar ja que el meu fill ha obert un bar restaurant (l’antull) al carrer Joc de la bola nº 1 a Lleida i el volia ajudar, però ho vaig disfrutar tant el curs passat, que vaig decidir tornar-hi unes horetes aquest any i així dedicar aquestes estones a fer quelcom que m’agrada.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: