Jornada Òmnia al territori a Torredembarra


El dimecres 7 de novembre es va celebrar la segona jornada Òmnia al territori de Tarragona d’enguany. Aquesta vegada el Punt Òmnia amfitrió va ser el del Patronat Antoni Roig de Torredembarra. Gairebé una vintena de dinamitzadores/es i d’altres professionals vinculats a la Xarxa Òmnia hi van poder compartir experiències i punts de vista.

L’acte d’acollida va tenir lloc a la sala noble del Patronat, amb la presència de la regidora d’Ensenyament de Torredembarra i del regidor de Cultura de Roda de Barà. Seguidament, els assistents es van traslladar a la sala Cal Maiam, un antic teatre rehabilitat.

El Jordi Rodríguez i la Josepa Perelló van explicar el programa “Dona, dóna valor a la teva vida”. Es tracta d’un programa de sensibilització envers les freqüents situacions de maltractament detectades a Camp Clar. També van dedicar gran part de la ponència a “Firavida”, la fira d’entitats del barri, que ja s’ha consolidat. A continuació tens un enllaç a la presentació de diapositives que van fer servir.

http://prezi.com/588wcdn9s00e/jornades-omnia/

Després de la pausa es van crear dos grups de treball: un d’ells per a fer un DAFO al voltant de l’ús del software lliure; l’altre per a realitzar una pluja d’idees sobre les necessitats de programari als Punts Òmnia.

dafo_final

Algunes qüestions que van ser tractades a la pluja d’idees sobre necessitats de software van ser que actualment no té gaire sentit fer servir el Windows XP, que les persones venen cada cop més alfabetitzades digitalment, les eines on-line de retoc d’imatge o les diferències entre navegadors.

Després de la posada en comú dels dos grups de treball, la regidora d’Ensenyament i l’alcalde de Torredembarra van fer la cloenda de la jornada. Van agrair el fet d’haver triat aquest municipi per a fer la jornada i van felicitar els assistents per la feina que s’està desenvolupant als Punts Òmnia.