Jornada Òmnia a Figueres


Jornada Òmnia a Figueres El passat dijous, 20 de juny, una quinzena de professionals de la Xarxa Òmnia (dinamitzadors i dinamitzadores, responsables d’equipament, i membres de la coordinació del programa) es van aplegar per la celebració de la jornada Òmnia al territori dedicada al treball amb infància.

Montserrat Solé, Cap de Secció d’Avaluació i Coordinació de Plans, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària va donar la benvinguda als i a les participants, tot plantejant algunes novetats respecte al Programa Òmnia, comentant els col·lectius actualment prioritaris i destacant la importància de la xarxa entre punts per evitar l’aïllament i millorar l’atenció que es fa als i les participants d’Òmnia.

Per la seva banda, Josefina Surina, coordinadora territorial dels SIAD de la província de Girona, va descriure els diferents serveis i les seves funcions al territori, tot convidant els dinamitzadors i dinamitzadores a contactar els respectius SIAD per iniciar possibles col·laboracions. De fet, ja hi ha punts Òmnia, com ara el dels Centre Cívic Bon Pastor, que acollia la trobada, que ja hi treballen conjuntament.

Núria Perpinyà, del Punt Òmnia Eudald Graells de Ripoll va presentar el Servei d’Acollida que es duu a terme amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès. Les persones nouvingudes a municipis del Ripollès accedeixen a aquesta formació que combina l’aprenentatge lingüístic amb el cultural i social, per tal de preparar el Certificat d’Aprofitament d’Acollida, un document necessari per cursar certs tràmits. Llegiu la seva presentació:

Vanessa Martínez, del Punt Òmnia AV Ripoll 60, va exposar el resultat del projecte audiovisual “La llegenda de Santa Jordina”. Hi han participat diferents persones vinculades al punt, especialment els infants, els quals han treballat en equip per construir la història, fer els cartells dels intertítols i interpretar els diferents rols.
Mireu el vídeo al Youtube:

La dinàmica de la segona part de la jornada, va consistir a un debat sobre el treball amb infants, durant el qual es va comentar que alguns punts Òmnia no treballen directament amb infància però sí a través de les seves famílies. També es va comentar el resultat de la passada jornada a Sant Adrià del Besòs, al mes de novembre, sobre col·lectius amb els quals es treballa des del programa Òmnia. Es va repassar la fitxa sobre infància, es van matissar algunes de les característiques descrites i es van afegir algunes estratègies pedagògiques. El resum d’aquest debat el podeu consultar en aquest document.

Descriptiu de característiques i estratègies pedagògiques amb infància