La vegueria de Barcelona compta amb  60 punts Òmnia, per tant, és el territori amb major concentració de punts distribuits en 6 comarques:  Alt Penedès (1), Baix Llobregat (12), Vallès Occidental (14), Vallès Oriental (2), Maresme (2)  i Barcelonès (27).

Concretament, a Barcelona ciutat (comarca del Barcelonès), hi ha un total de 12 punts Òmnia.

Coneguem-los una mica millor…

–    Barri del Raval:

Punt Òmnia TEB (1999): el punt Òmnia és un recurs transversal de l’entitat que treballa, fonamentalment amb joves i persones adultes. Es realitzen diferents activitats formatives com són els tallers d’alfabetització digital, monogràfics, capacitació tecnològica per al professorat, espai d’autoformació i un projecte d’aprenentatge i servei entre joves i adults que té molt bon resultats.  També existeix un Club de feina (amb un assessorament molt individualitzat), participació al RavalGames 3.0 i un grup de joves que, utilitzant les TIC com a eina participen en diverses accions que es poden consultar en els següents enllaços:
http://www.meipi.org/jovesteb
http://blog.ravalnet.org/casalnet09/
http://blog.ravalnet.org/ravalsurf/

Punt Òmnia Casal del Infants del Raval (1999): es tracta d’un punt Òmnia amb activitats molt diversificades pel que fa a la forma i col•lectiu participant. El treball en xarxa amb les entitats del territori i el mateix Casal dels Infnats del Raval és clau. Alguns exemples d’activitats:  CyberRaval, CyberJove i Cyberfamílies (accés lliure per adult, joves i famílies), RavalGames, MediaTIC, Cyberfamílies, Tramita (sobre gestions telemàtiques), 123 Sortida i Metrópolis (tallers d’alfabetització digital i càpsules formatives…) … i moltes més! 


Punt Òmnia Servei Solidari
(1999): gestionat per la Fundació Servei Solidari. Donen molta importància a la línia formativa oferint diversos tallers d’alfabetització dirigits a persones adultes així com també espais d’accés lliure.

–    Barri Gòtic:

Punt Òmnia Centre Maria Rúbies (2001): el punt Òmnia està ubicat a l’escola d’adults Maria Rúbies, a la seu de l’UGT. Per tant, els i les participants han de ser majors de 18 anys. La dinàmica del punt es basa en l’autoformació oferint així, una atenció individualitzada a cada participant en competències tecnològiques o suport l’àmbit laboral.  També realitzen tallers d’alfabetització digital.

Punt Òmnia Tria (1999): el punt Òmnia està gestionat per la fundació Comtal. Treballen les 3 línies del projecte Òmnia realitzant tallers d’alfabetització digital i monogràfics per a persones adultes,  activitats tecnològiques per a la UEC (joves) i el centre obert Tria (infants d’entre 6 i 11 anys) i un espai  laboral al que anomenen Club de feina. També col•laboren amb el grup ACAM, de persones amb algun tipus de discapacitat.

–    Barri de Sant Martí de Provençals:

Punt Òmnia Àgora (1999): l’entitat gestora és  l’escola d’Adults de La Verneda. Les activitats que realitzen van dirgides, per tant, a perones majors d’edat. L’objectiu final és el desenvolupament comunitari i empoderament dels i lesparticipants de l’Òmnia utilitzant les TIC com a eina de treball. Realitzen tallers d’lfabetització digital, espai d’autoformació i grups de treball (basades en un eix d’interès: memoria histórica del barri, reciclatge de maquinari…). Cal destacar el gran nombre de persones voluntàries implicades en el projecte que permet que el punt Òmnia estigui obert els 7 dies de la semana.

–    Barri de Gràcia:

Punt Òmnia Gaó Kaló (2007): gestionat per la Unió gitana de Gràcia. Realitza tallers d’alfabetització digital, suport en la recerca de feina en els espais d’accés lliure i el projecte Arromi (projecte impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona dirigit a infants i joves entre 5 i 12 anys).


–    Barri de La Vall d’Hebron

Punt Òmnia Centre Juvenil Martí Codolar (1999): gestionat per l’entitat amb el mateix nom, al punt es treballa intensament la línia formativa (tallers i activitats dirigides a persones adultes i la UEC, grup de joves i centre obert del centre) i sòciolaboral (projecte CLAU i pretaller laboral de la mateixa entitat).

Punt Òmnia ADSIS (1999): Cal destacar el treball que es realitza amb joves participants de cursos i/op tallers laboralsi prelaborals i el treball amb les entitats del barri (per exemple, el grup de dones 40 p’arriba 40 p’abajo ). L’entitat gestora és ADSIS, una comunitat cristiana.

–    Barri de Trinitat Nova:

Punt Òmnia Trinitat Nova (1999): punt gestionat gestionat per l’associació de veïns i veïnes del barri està emmarcat dins el pla de desenvolupament comunitari amb el qual es coordinen per a diversesaccions (revista del barri “la Trini”, ràdio comunitària impulsada per l’IES Roger deFlor i les festes del barri). Respecte la inserció laboral treballen en xarxa amb el programa Aprendre a Aprendre. A més, realitzen diverses activitats formatives i lúdiques amb joves, infants (Centre infantil El Desván) i persones adultes.

–    Barri de Trinitat Vella:

Punt Òmnia Trinijove (2001): punt Òmnia gestionat per la Fundació privada Trinijove, centrada en la formació i inserció sòciolaboral amb col•lectius amb especials dificultats. El punt Òmnia és un recurs utilitzat pels diferent projectes i programes de l’entitat a més de realitzar activitats per a joves, tallers d’alfabetització per a persones adultes i un tallers per a persones amb discapacitat intel•lectual.  

–    Barri de Verdun:

Punt Òmnia Verdun-Grup Muntanyès (1999): punt ubicat i gestionat pel Grup Muntanyès, que duu a terme projectes per a infants i joves. Actualment, han obert el ventall d’activitat a tota la població del barri oferint diferents tipus d’activitats per a infants, joves i, com a novetat, a persones adultes (al barri manquen recursos per aquest col•lectiu).


Anna Rosinés Pons,

Tècnica Territorial Òmnia Vegueria Barcelona


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce