L’arribada d’un Punt Òmnia en un territori tradicionalment mancat d’aquest tipus de serveis, pot arribar a comportar una repercussió que el situï en un pla destacat per a les persones que habiten el lloc. En aquesta ocasió, hem volgut fixar la mirada en el Punt Òmnia d’Isona i Conca Dellà, on la Núria Boixadera, la seva incansable dinamitzadora, ha fet un esforç per copsar les opinions d’unes persones usuàries que, un any després de la inauguració del Punt, ja els costa imaginar la vida al poble sense aquest equipament.

Per fer-nos una idea de com és el municipi d’Isona i Conca Dellà, val a dir que està format per 14 pobles diferents, alguns d’ells deshabitats durant gran part de l’any. Tot i que el Punt Òmnia es troba ubicat al nucli urbà d’Isona, moltes de les persones usuàries provenen dels diferents pobles del municipi, i fins i tot de pobles del municipi veí d’Abella de la Conca.

Us deixem, en la seva pròpia veu, algunes de les reflexions que ens han fet arribar:

Francesc . 58 anys. IsonaDegut a que per raons diverses, actualment no tinc Internet a casa, el Punt Òmnia és per a mi  imprescindible,  vinc dos cops per setmana,com a mínim, per contestar el Correu i fer feina amb d’Internet. Així doncs, per a mí, el Punt Òmnia és una eina bàsica, personal i familiar. Venir al Punt Òmnia és com una obligació personal i les instal·lacions estan força bé, i la Monitora és una persona encantadora .No hi veig mancances greus, tot i  que tinc entès que les instal·lacions són provisionals.

Mª Pilar , 58anys . Sant Romà d’Abella (5 km d’Isona) El Punt és un centre social i de relació a part de la importància  que te avui l’informàtica. Realment tenir aquest centre a Isona és magnífic ,ens acosta i ens facilita al món de les noves tecnologies. No suposa cap mena de sacrifici venir fins a Isona i gaudir d’aquestes instal•lacions, poder accedir a Internet amb aquesta facilitat és d’agrair. Sempre ens hem de desplaçar des de el poble per fer qualsevol cosa ( comprar, metge, escola…) i per tant crec que no es un impediment què s’hagi muntat a Isona, ja què és el poble més gran i és el lloc on nosaltres tenim tots els serveis.

Sònia ,33 Anys. IsonaJo valoro molt positivament el punt, he après moltes coses que  hem faran molt de servei. Em suposa una eina molt  important per aprendre sobre les noves tecnologies que si no en saps avui en dia no ets ningú. Jo de moment no he trobat cap mancança però fa relativament poc que soc usuària del punt  òmnia. A mi pot ser m’agradaria més cursets perquè crec que hi ha una mica de llista d’espera.

Josep,54 anys. Benavent de la Conca ( 10 km d’Isona) És fantàstic tenir aquest servei al municipi. Dia si dia també i  per una qüestió o altra ens hem de desplaçar a Isona i es per això que li trobem tanta utilitat al Punt, perquè el tenim a l’abast i no ens suposa cap sacrifici venir-hi, la llunyania no és un problema, pitjor era abans que per accedir a un servei similar a aquest t’havies de desplaçar fins a Tremp.  Crec que tothom n’està molt content i es això el que realment importa.

Rosa, 65 anys. Isona La valoració que faig del punt Òmnia és totalment positiva. Ja fa un any que en gaudim i és un gran estímul per petits i grans. A posat la informàtica o el maneig de l’ordinador a l’abast de totes les persones que han tingut interès per aprendre’n. Com a persona ja gran em sembla importantíssim tenir el Punt Òmnia a l’abast, tant per anar a classes com per qualsevol dubte que se’ns pugui presentar a nivell particular. No puc parlar de mancances, perquè em sembla molt correcte el seu funcionament.

Maria Teresa, 57anys. Conques  (3.5 km d’Isona)La meva opinió sobre l’òmnia és molt bona, aquí al punt he descobert un món nou, el Punt Òmnia  m’ha donat l’oportunitat de aprendre coses que mai havia somiat. A més en ho passem molt be, durant el rato que estem al punt ens oblidem de la resta.

Maria Eulàlia, Biscarri( 7.5 km d’Isona)Un lloc així esta molt be, aquí a l’omnia venim ha aprendre,encara que som de fora d’Isona ho tenim aprop. L’inconvenient que hi veig es que els cursos duren poc. Als cursos aprendrem poc o molt però de parlar si que parlem, per a mi, és un lloc de trobada. Crec que moltes persones estan molt contentes amb el funcionament, ara amb l’òmnia tenim una cosa més a fer.

Àngela,68 anys. Bastúrs (13 km d’Isona)Ara tenim l’oportunitat de aprendre informàtica i ho tenim prop de casa, és ideal. A casa  No tinc connexió a Internet i ara ser que si en algun moment hem fa falta puc venir fins al punt. Sembla que s’ens hagi obert una finestra.

Maria Teresa,  BarcelonaNomés estic a Isona a temporades, i crec realment que tenir un lloc com el punt és magnífic. Jo utilitzo molt Internet i fins ara quan arribava a Isona quedava desconnectada perquè no tinc ordenador ni Internet. Des de fa un any  quan soc a Isona no tinc problemes, ara puc venir al Punt Òmnia Isona. T’han debò a la ciutat ens fos tan fàcil accedir amb un servei exactament igual a aquest. A més, m’he adonat que durant èpoques de vacances molta gent de segona residencia al municipi utilitza l’aula per consultar correus, informar-se…o fins i tot per treballar.

Begoña,44anys. Abella de la Conca ( 8 km d’Isona) Tenir el punt òmnia suposa tenir accés a l’aprenentatge, a la informació,  a Internet entre moltes altres coses. Valoro positivament el servei que es dona i trobo bè que s’hen hagi creat un a Isona perquè ens queda a tots a prop, tot i ser de un municipi diferent. De moment al punt no hi trobo cap tipus de mancances.

Maria Teresa, 72anys. Isona No hi estat en contacte amb el punt  fins el mes de novembre del 2009. Des de llavors n’estic molt contenta i trobo que està fent una feina magnífica. Tornar a utilitzar l’ordenador a estat una bona experiència perquè feia molts anys que no feia ús  i no havia tingut mai accés a Internet. Ara ens hem dona l’oportunitat de posar-se al dia. No i trobo a faltar res tot hi que  m’agradaria fer un o uns altres cursos i, com és lògic el nombre d’ordinadors és limitat i el nombre d’alumnes que volen fer-los és important. Crec que és important l’opinió dels usuaris perquè el servei millori però penso què tots els usuaris n’estan força contents .

Jordi, 36 anys. Benavent de la Conca ( 10 km d’Isona) Jo Soc un usuari habitual del Punt, fa poc que m’he traslladat a viure aquí i ja m’agradaria que la Noguera tingues un servei com aquest. A mi el horari hem va be però potser s’hauria d’ampliar de cara al vespre per la gent que treballa. Està molt be aquest tipus de servei perquè es molt important tenir un servei més en un lloc que sembla què ningú se’n preocupi. A part de ser un lloc d’aprenentatge també crec què te un caire socialitzador, de trobada. En zones rurals s’agraeix què es donin aquestes oportunitats.

Núria Boixadera, dinamitzadora del Punt Òmnia d’Isona i Conca Dellà
Maurici Jaumandreu, TTO Lleida i Alt Pirineu -Aran


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce