Al llarg del mes de novembre i desembre, quatre professionals de l’àrea d’e-inclusió de Fundación Esplai vinculats a l’Oficina de Dinamització Comunitària han participat en una onada formativa oberta a persones dinamitzadores de xarxes de telecentres de tota Espanya i Amèrica llatina i que s’han concretat en quatre propostes plantejades per donar resposta a necessitats copsades gràcies a l’anàlisi i el coneixement que es té de la realitat del treball social a través de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Aquestes formacions de 5 setmanes de duració i amb un plantejament metodològic de participació virtual basat en una plataforma Moodle que es pot visitar a http://moodle.esplai.org/moodle, s’han concretat en els següents mòduls: Facilitar la recerca de feina al telecentre, Recursos de suport a la dinamització, Taller de fotografia digital i Gent gran i TIC.

Més de 100 professionals de Guadalinfo, Red Conecta, Xarxa Òmnia i altres xarxes de telecentres d’entorns rurals i urbans, han pogut compartir experiència i reflexions a través dels espais de fòrum i Wiki enriquint els continguts de base de cada curs i oferint solucions nascudes de la pròpia experiència educativa i d’aplicació social de les TIC. Aquest tipus de formacions a on convergeixen alumnes amb molta experiència i també d’altres que s’acaben d’incorporar als projectes constitueixen un magnífic gresol de diàlegs nascuts de la necessitat i la recerca de solucions.

La dinamització de les diferents accions formatives per part dels tutors, amb una important experiència prèvia en el treball al telecentre i amb una tasca actual vinculada a la coordinació metodològica de la Xarxa Òmnia potencia amb una doble perspectiva el seguiment de l’acció formativa incidint en la utilitat de les tasques plantejades pel dia a dia i la seva valoració. El coneixement íntim dels més de 10 anys de projecte Òmnia ofereix una perspectiva de les estratègies d’empoderament digital de la ciutadania que ha estat present en el desenvolupament dels quatre mòduls abans esmentats.

Aquesta experiència formativa garanteix no només una renovació dels coneixements, els mètodes de treball  i objectius dels professionals de la dinamització social –TIC participants, sinó també una oportunitat pels formadors per copsar l’estat i l’activitat de diferents projectes, enriquint així la seva tasca dintre de la coordinació dels projectes que desenvolupen obrint nous camins i possibilitats.

Gabriel González
Tècnic ODC


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce