ADELA LÓPEZ, USUÀRIA DEL PUNT ÒMNIA GAO KALÓ A BARCELONA


Què ha representat per a tu que s’instal·li un Punt Òmnia al barri?
Me ha llenado mucho porqué he podido aprender con el ordenador y antes no sabía hacer nada. Sobretodo para poder comunicarme con mi familia que vive en Canarias y con mi nieto que vive en Cambrils.

Com creus que pot repercutir en el barri?
Para muy bien: da un servicio a los niños del barrio y para los mayores. Porqué es un punto donde nos podemos encontrar todos por las tardes. Además muy pocos vecinos tienen ordenador en su casa.

Què t’interessa més i què t’agradaria aprendre?
Me gusta mucho aprender el programa Open Office para escribir textos. También para colocar bien los dedos en el teclado y hacerlo de la manera correcta.
Además para comunicarme con mi gente, utilizo el correo electrónico y tengo un Facebook. Me gustaría conocer más programas y páginas web de cocina y música.


MARIAMA DRAMEH, USUÀRIA DEL PUNT ÒMNIA CENTRE CÍVIC DE BANYOLES

La Mariama Drameh té 11 anys i és una alumne habitual del Punt Òmnia del Centre Cívic de Banyoles.

Va néixer a Girona però diu que és de Gàmbia, país que encara no ha pogut visitar però que algun dia espera fer-ho. Li agrada molt anar al Punt perquè es pot connectar a Internet i parlar amb el xat amb amigues de l’escola. Quan toca fer deures li va molt bé que el Jaume l’ajudi una mica, ja que a casa no disposa d’eines per fer-los.

La Mariama de gran vol ajudar els nens i nenes però no fent de mestre sinó que vol estar en un despatx i atendre a les persones. Vol crear com una associació per a fer-ho!

JOAQUIM PUJOL I LLUÍS DALMAU, USUARIS DEL PUNT ÒMNIA DEL CASAL CÍVIC MAS BORELL DE BLANES

En Joaquim Pujol té 61 anys i en Lluís Dalmau en Té 68. Tots dos son alumnes del Punt Òmnia del Casal Cívic Mas Borell de Blanes.

Què significa el Punt Òmnia per a tu? Que t’aporta?
Joaquim: Me aporta poder acceder a las nuevas tecnologías como la informática, acudiendo a clases impartidas por especialistas.

Lluís: El Punt Omnia, crec que es molt important tant per les persones grans com per els petits. A mi m’aporta autonomia.

Quins beneficis tenen les TIC per a tu? Com t’ajuden en la teva vida diària?
Joaquim: Me ayudan a integrarme mejor en la sociedad de las nuevas tecnologías adaptadas para cada tipo de minusvalías.

Lluís: Crec que les  TIC aporten mols beneficis. Em permet llegir el diaris, sentir la radio, o buscar qualsevol tipus d’informació.

Que significa per a tu el Punt?
Joaquim: Significa a parte de aprender que es básico, salir de casa para asistir a las clases, debatir con el profesor cada semana temas muy interesantes, relaciones con otras personas algunas con el mismo tipo de minusvalía, en definitiva enriquecimiento personal.

Lluís: A  mi personalment m’ha servit de molt, al poder fer informática, m’ha donat mes autonomía. El punt Òmnia fan una bona feina, per molts anys!


JOSE MARÍA RAMÍREZ, VOLUNTARI DEL PUNT ÒMNIA TORREFORTA A TARRAGONA

El voluntariat és un dels eixos per desenvolupar al punt del nostre barri. Encara que és un repte de futur, ja estem vivint l’experiència del voluntariat, una situació que ens fa enriquir a tots i a obrir nous horitzons cap al treball comunitari.

Jose Mª Ramírez Parra de 64 anys, és pensionista i veí del barri de Torreforta a Tarragona,  i és alumne del Punt Òmnia des del 2007. Actualment a més de formar-se al Punt Òmnia AV Progressista Torreforta, col·labora com a voluntari des de fa un any en l’acollida i recolzament a les classes d’iniciació a la informàtica un cop a la setmana.

Per què  creus que és important que al Punt Òmnia hi hagin voluntaris com tú?
Porque pienso que es importante enseñar a los que comienzan, cuando uno sabe qué es lo que más cuesta aprender, es capaz de enseñar mejor a los que empiezan nuevos, uno entiende sus miedos y sus dificultades pues tú ya has pasado por ello. Aunque tienes que enseñar con los muchos o pocos conocimientos que hayas adquirido.

Quant de temps fa que coneixes Xarxa Òmnia i el Punt Òmnia Torreforta?
Desde hace tiempo, sabía que había un Òmnia en el Centro Cívico pero hasta el 2007 no me apunte al primer curso con una dinamizadora que se llamaba Concha, después vino Tamara. Desde entonces no he dejado de venir. Me gusta mucho la informática.

Quina ha estat la teva experiència al Punt Òmnia?
Para mí ha sido de mucha experiencia porque he aprendido muchas cosas que desconocía. Con un ordenador se pueden hacer muchas cosas, más de lo que uno se puede imaginar.

Com vius l’experiència de fer de voluntari?
La experiencia es fantástica ya que me siento muy bien de poder ayudar a las personas que comienzan como yo lo hice en su día.

Explica’ns alguna anècdota del voluntariat…

Los buenos compañeros que he hecho en el Punto Òmnia, por otra parte, es curioso como ahora me doy cuenta de lo torpe que era cuando empecé y me sorprendo al ver las cosas que he aprendido y que pensaba que no sería capaz de hacer.

Per què creus que és important que hi hagin voluntaris com tu?
Porque pienso que es importante que todo el mundo pueda aprender a utilizar estas tecnologías, además, ayudar a otros te ayuda a ti mismo primero.

Què aconsellaries a aquelles persones que volen aprendre informàtica?
Les diría que no tengan miedo, para mí ha sido una gran experiencia. Al principio me parecía una montaña muy grande, me daba miedo hasta coger el ratón, por eso aconsejo a todas las personas que deseen aprender, que lo intenten. Yo ahora puedo enseñar a otro de lo que he aprendido.

SÒNIA NAVARRO, VOLUNTÀRIA DEL PUNT ÒMNIA MARIANAO A SANT BOI DE LLOBREGAT

La Sònia Navarro té 36 anys, des de fa 5 anys, és usuària del Punt Òmnia Fundació Marianao, on ha participat de moltes de les activitats que s’han fet al punt. Des de fa un any però, la Sònia, forma part de l’equip de voluntaris que donen suport al Punt. Ella s’ocupa d’oferir recolzament a les persones usuàries que assisteixen a l’espai d’accés lliure i ajuda també en Pep (dinamitzador del punt) amb el manteniment de la sala.

Per què  creus que és important que al Punt Òmnia hi hagin voluntaris com tú?
Perquè així ajuden a les persones.

Quant de temps fa que coneixes Xarxa Òmnia i el Punt Òmnia Marianao?
Fa 5 anys quan vaig venir a participar al club social.

Quina ha estat la teva experiència al Punt Òmnia?
He fet mecanografia, ofimàtica i internet. I moltes coses que ara no me’n recordo.

Com vius l’experiència de fer de voluntari?
Cuido de la sala i m’encarrego que la gent pugui fer servir l’ordinador i els hi dono els auriculars.

Què aconsellaries a aquelles persones que volen aprendre informàtica?
Mecanografia i ofimàtica, és el més important.

I a tu què és el que t’agradaria aprendre o fer aquí al punt?
Doncs curs per gravar música als CDs, jocs d’ordinador, aprendre a fer vídeos i arreglar l’ordinador “per dins”.

I què t’agradaria que hi haguès al punt? Què milloraries o què trobes a faltar?
Una màquina de begudes!

Com és la teva relació amb la gent que ve a participar al punt?
Hi ha molts amics que venen i els agrada, alguns han fet cursos i altres venen a fer internet o escoltar música. Altres no els conec però també poden venir.

Explica’ns alguna anècdota del voluntariat?
Una persona que no trobava els auriculars i li vaig dir “Els tens a sobre de l’ordinador!”

I durant l’estona d’accés lliure a més d’ajudar-nos fas alguna cosa?
Em connecto a internet i escolto música.

I tens Facebook o participes en alguna xarxa social?
Si.

I què t’agrada més escriure coses o llegir el que posen els altres?
Llegir el que posen, és divertit i s’aprenen coses.

Sònia moltes gràcies pel teu ajut, per la teva simpatia i la teva sinceritat!


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce