El Programa Òmnia fa més de 10 anys que treballa en diferents línies d’actuació que fan possible el protagonisme de les persones i de la comunitat on es troba ubicada. Cada línia d’actuació pretén dotar al projecte de diferents eines i mecanismes per tal d’assolir els objectius que es planteja dins dels diferents àmbits i en els que la persona és l’objectiu primordial.

Mitjançant l’eix de treball de formació, es tracta de capacitar les persones a través d’uns coneixements i aptituds que facilitin el seu accés a les TIC per aconseguir la seva inclusió digital. El programa Òmnia no s’articula com una acadèmia de formació informàtica sinó que es projecta com un espai on aprendre, formar-se, capacitar-se, relacionar-se, en definitiva, un espai d’inclusió digital i social en el que es treballa per l’accés a les TIC i a la comunitat en benefici de la ciutadania.

Cadascun dels 122 Punts Òmnia que conformen la xarxa i realitzen formació, estableix una programació d’accions en funció de les persones i les necessitats que es detecten al seu territori. Podem trobar continguts variats com: tallers, activitats, píndoles formatives, espais d’accés lliure, xerrades, jornades, cursos, monogràfics,… però tota l’acció sota el paraigua de l’objectiu d’aconseguir l’accés a les TIC per tothom.

La següent presentació és una mostra de com es planteja la formació a la Xarxa Òmnia i de quina manera pot contribuir a la inclusió digital i social de les persones que participen en el Programa.

Edgar Esterli

Tècnic Territorial Xarxa Òmnia

Oficina de Dinamització Comunitaria


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce