Amb motiu de la celebració del dia de la Internet Segura recollim diferents recursos que de ben segur facilitaran una navegació més tranquil·la per a tothom.

Què compartim a les xarxes Socials

La participació a les xarxes socials és una activitat cada vegada més habitual entre tota la població. Aquesta participació ha de ser meditada, parant especial atenció a la informació que compartim al nostre perfil i a les nostres publicacions. Al web http://www.deaquinopasas.org/
trobareu consells per fer servir les xarxes socials sense riscos, amb una descripció de les principals característiques per configurar un perfil segur amb les opcions de privacitat corresponents.

Compres en línia: el zoco més gran del món

Comprar a través d’Internet té molts avantatges. Ara més que mai podem trobar qualsevol producte i accedir a moltes ofertes d’espectacles, viatges, i oci en general. Malgrat tot, també s’han generat nous riscos i val la pena seguir algunes senzilles normes que acompanyin al nostre sentit comú.

Al següent vídeo coneixerem alguns senzills consells per a comprar a Internet: http://www.consumer.es/web/es/tecnologia/internet/2008/04/08/175989.php

I aquí teniu un decàleg que val la pena tenir en compte:

http://www.baquia.com/posts/decalogo-para-comprar-seguros-en-la-red

A on col·loquem el PC a casa?

Un dels consells que tots els experts recolzen és el de col·locar l’ordinador en un lloc comú de la casa, de forma que la utilització dels infants pugui ser supervisada pels adults. Al següent enllaç teniu sis bones raons per fer-ho:

http://www.unblogenred.es/seis-razones-para-ubicar-el-ordenador-en-un-lugar-comun-del-hogar/

La càmera web: una finestra a la nostra intimitat

Una càmera web pot ser una eina de comunicació fantàstica, però també una finestra a la intromissió de persones que no sempre tenen bones intencions. Abans de posar un gomet a la lent per evitar que ens vegin és millor seguir alguns consells bàsics per poder-la fer servir amb tranquil·litat:

http://www.unblogenred.es/cinco-consejos-basicos-para-un-uso-seguro-de-la-webcam/

Nous mitjans, nous delictes, nous termes:

Els temes tecnològics acostumen a fer servir termes en anglès. Això afegit a la ràpida proliferació dels mateixos i als canvis que es produeixen contínuament no faciliten la comprensió de les notícies que ens arriben. A la següent pàgina trobareu entre d’altres recursos un glossari que us permetrà conèixer el significat de termes com ara ciberbulling, grooming, phishing i mols altres.

http://internetambseny.cesicat.cat/

Aprendre jugant

Amb els infants res millor que un joc per conèixer alguns del riscos als quals estem exposats quan naveguem per la xarxa:

El joc de Navega Segur!: http://www.domini.cat/santjordi/perque.html

Pares informats, nens protegits

Incorporar els fills a les TIC no és només una qüestió de facilitar les eines, sinó que és necessari un acompanyament i una supervisió al igual que es fa amb altres aspectes de l’educació dels més petits. Per això, cal moltes vegades formar-se primer i sobretot estar al dia. Aqui teniu diferents recursos per a pares responsables:

Educar per protegir. Guia de formació TIC per a pares i mares de menors de 3 a 11 anys:: http://www.kiddia.org/guia/

Si encara no has tingut prou, al següent enllaç trobareu informes, articles, Canals de vídeo i molts recursos més adreçats a totes les edats:

http://blocs.xtec.cat/recursosdigitals/category/seguretat-a-la-xarxa/

http://www.segu-kids.org/material/

http://www.pantallasamigas.net

Equip de l’ODC amb la col·laboració de  les persones Dinamitzadores de la Xarxa Òmnia


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce