Jornada Òmnia al territori a Sant Adrià de Besòs


Més d’una trentena de dinamitzadors i dinamitzadores Òmnia es van reunir el dilluns 12 de novembre a les instal·lacions del Grupo Unión per a dur a terme la segona jornada territorial d’enguany. També hi van ser presents representants de la DGACC, de la cooperativa Insercoop i de l’associació Teb.

El Marc Pasqual del Punt Òmnia del Casal dels Infants del Raval va fer la ponència “TIC per a infants“, explicant l’experiència que estan tenint des de fa quatre anys a partir d’un nou enfocament. La idea és ensenyar l’ús de les TIC als més petits sense ensenyar informàtica, promoure valors, la participació i el treball en xarxa.

Al projecte hi ha involucrats tant voluntaris com estudiants en pràctiques. Algunes de les activitats desenvolupades han estat: edició d’una revista, activitats al voltant del calendari festiu i del reciclatge, còmic online, etc.

El David Moliner del Punt Òmnia del Centre Infantil i Juvenil Mowgli, amb la ponència “El blog del centre“, va explicar l’experiència que estan tenint dinamitzant un bloc del Centre de Dia de Salut Mental. Es pretèn treballar a partir de les motivacions de cada usuari.

El bloc es desenvolupa a partir de la idea d’una revista amb diferents seccions: activitats, esports, tallers del centre, llocs d’interés, etc. Les competències que es treballa són les de la planificació del procés, l’expressió i les relacions interpersonals, entre d’altres. Dóna-li un cop d’ull a partir del següent enllaç:


http://blogdelcentre.blogspot.com.es/

Després de la pausa per a esmorzar es va passar a la dinàmica sobre treball amb diferents col·lectius als Punts Òmnia. Es va crear un grup per cada un dels següents col·lectius: joventut, infància, discapacitats, gent gran, immigració, poble gitano i altres. En primer lloc es va definir les característiques concretes de cada col·lectiu i posteriorment es va proposar estratègies de treball.

Durant la posada en comú de les conclusions es va generar un interesant debat, molt especialment en relació al col·lectiu de persones gitanes, que en alguns Punts Òmnia no és considerat col·lectiu per ser predominant.

A continuació pots veure les conclusions de cada un dels grups de treball:

En acabar la jornada, el David Picó ens va fer un recorregut explicant-nos els projectes de l’entitat i els seus espais.