Al casal cívic Campclar, Tarragona, s’està impartint un taller pels més menuts: Vine a aprendre amb l’ordinador. Son nens de 4 a 6 anys, de diferents orígens, tenint en comú que tots estan aprenent a llegir i escriure el Català.

Parlant amb el dinamitzador, Jordi Rodríguez, ens va explicar la seva experiència.

“Els infants de Campclar la majoria no disposen d’ordinador a casa i només el poden utilitzar a l’escola, per aquest motiu, varem parlar amb el casal i vam proposar l’activitat conjunta, i així aprofitem els nois que ja venen al casal i els donem una activitat més.

Aprenem com funciona l’ordinador jugant. Molts dels nens encara no distingeixen les lletres i encara més llegir-les, així que els fonament son jocs amb dibuixos i programes per aprendre a escriure. També practiquem amb els números, contant els dibuixos i classificant-los.

Tenim un nen que té una mica de deficiència mental. Li va molt bé perquè no està acostumat a estar-se quiet. De moment estem aconseguint que es centri en fer una activitat en concret.

Utilitzem programari lliure, com el Tuxpaint i el tux type. Per començar fem servir el Sebran: un conjunt de jocs que ens ensenyen el domini del ratolí, lectura i matemàtiques a un nivell molt inicial. Tot el programari quer fem servir el tenim en català. Ara estem provant també la Distribució de Linux “ Qimo for Kids”: una distribució d’Ubuntu dissenyada també per aquests objectius, aprendre cosetes bàsiques alhora que aprenem a fer servir l’ordinador. També fem veure als nens més grans com no tot ha de ser windows, ells ja s’adonen que allò que tenen a la pantalla no es el que els surt sempre, però no tenen cap problema en fer-ho servir.

El taller el fem el dimecres de 18 a 19h. No el fem més extens perquè correm el risc de que els nens més petits es cansin i no vulguin jugar més amb l’ordinador, ja no els agrada estar molta estona asseguts en una cadira…”.

Jordi Rodriguez Soler , Dinamitzador del Punt Òmnia de l’AAVV Campclar.
Miriam Garcia, TTO Camp de Tarragona i Delta de l’Ebre.


  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce