Espai Infoter@pèuTIC (informàtica com a teràpia), es el nom que va crear la Concha, dinamitzadora del Punt Òmnia de Torreforta.  Es un espai dedicat a persones amb diversitat funcional.

La Concha ens explica com va sorgir i com treballa:


“Infoter@pèuTIC no va ser programat com a activitat, va sorgir sol. Una companya treballadora social em va comentar la realitat del Jordi discapacitat físic i amb problemàtiques especials. Li vaig dir que vingués dimecres 1 hora a l’aula. Vam començar amb moltes dificultats i si els resultats, informàticament parlant no eren excel•lents, sí que ho van ser altres aspectes que eren els que estaven fent en ell un gran canvi en positiu. En poc tems em van contactar d’una fundació per una persona amb discapacitat psíquica i el vaig ajuntar amb en Jordi. Després va arribar l’Inma i dues persones més amb discapacitat psíquica.

Es un món especial però també tenen espai altres persones que no pateixen cap discapacitat. Així es va crear aquest espai en el que s’integren tot tipus de persones cadascuna amb la seva particularitat i els seus aspectes més personals.

Com no ha estat programada aquesta activitat sinó que ha sorgit per donar resposta a una problemàtica,  cada usuari treballa el tema que acordem però també hi ha dies que es lliure.

Per exemple, l’Inma ha de parlar a la ràdio tots els dijous i ella prepara el guió i jo l’ajudo a la correcció i l’imprimim. Loli treballa formació inicial , Josua internet, Juan Manuel i Martí (avis) busquen temes de la guerra i de la seva època comuna i fem tertúlia alguna vegada sobre aquestos temes tots plegats.

La demanda que hi ha va augmentant  però els ordinadors són 8 i estic replantejant la possibilitat de fer 2 dies aquesta activitat per donar resposta a tots/totes.

També es cert que em d’estar preparats per a tot, i el sistema nerviós ha d’estar molt “a puesto”, i no tot però la balança es declina cap a l’enriquiment sobretot quan veus que hi ha un resultat en les persones i sobretot en la seva continuïtat, la seva mirada, el seu somriure.

En aquest espai personalment em trobo molt bé perquè veig que és possible que la feina que fem des del nostre petit espai tots els dinamitzadors es única i potent en la societat, de vegades programada i d’altres vegades improvisada. Els veritables actors són ells/elles, nosaltres estem per acompanyar, guiar, assessorar, formar,..etc.

Una curiositat és que José, alumne de 65 anys, fa de professor voluntari i explica moltes vegades la lliçó, inclús l’Inma ajuda a fer el correu a qui no en sap. Aquesta autonomia, implicació i l’alegria amb la que arriben és el màxim que podem demanar….”

Concepció Ortuño Barrera, ÓMNIA AV PROGRESSISTA TORREFORTA
Miriam Garcia, TTO del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce