Parlant amb el Jordi Barreda, dinamitzador del Punt Òmnia de Riudoms, m’explica com una cosa tant ancestral com la cuina ens pot servir per introduir els nostres usuaris en la vessant més social de les TIC:

“L’elecció de la temàtica és perquè tothom té molt clar com és una recepta de cuina, i tots som capaços d’entendre i reproduir-les perquè la seva estructura és força estàndard.

Mitjançant el portal Receptes.org treballem l’ús més social de les noves tecnologies partint dels interessos personals (la publicació de les pròpies receptes) per arribar a formar part d’una xarxa social (compartint coneixements de cuina).

receptes-po-riudoms-640x480
El web està especialment pensat per a usuaris amb nivells similars als que tenim als punts, i suposa una forma entenedora d’introduir-se en el món del blocs i les xarxes socials amb un nexe comú, com són les receptes de cuina.

Partint de la base que, qui més qui menys, tothom ens hem posat algun cop a la cuina (a banda d’aquells als que els agrada molt cuinar) comencem cercant receptes al portal, de manera  que treballem la recuperació d’informació, mentre ens familiaritzem amb l’espai virtual.
Seguidament fem un pas 2.0 per a crear el nostre propi bloc de receptes on explotem la necessitat individual de publicar i tenir ordenat el nostre material.
L’eina però té una vessant clarament col·laborativa i ens permet també de col·locar fotos a les receptes d’altres participants i com no, deixar comentaris.

Més enllà d’això, Receptes.org funciona com una xarxa social on tothom veu el material de tothom i s’afavoreix la relació entre “xefs” (ens podem fer seguidors, deixar comentaris i fotos en les seves receptes, valorar-les, marcar-les com a favorites, etc…)

Per a registrar-se només cal tenir correu electrònic i la gestió de les receptes es fa d’una forma molt intuïtiva.

I tot plegat, fent que el nexe dels usuaris amb el portal sigui el correu electrònic, que els manté informats en tot moment de tot el que està passant a la plataforma (noves receptes, comentaris a les seves receptes, fotos d’altres xefs, nous seguidors, etc…)

Ús animem a que us registreu en aquesta plataforma que ens permet d’introduir els usuaris en l’us de blocs i xarxes socials d’una forma planera, per interactuar amb nosaltres.”

Com podem comprovar, omplint de contingut les TIC donem sentit a l’aprenentatge que es desenvolupa en els PO i, a la vegada, la ciutadania aplica els seus coneixements a la “seva” realitat descobrint un món de possibilitats a través de les TIC.

Actualment, en el PO de Riudoms ja hi ha un grup setmanal que treballa les TIC utilitzant  Receptes.org i, per altre banda, podem seguir la seva activitat a través  de la seva plana a Facebook o Twitter, que li dóna un sentit divulgatiu i informatiu dins de la Xarxa.

Jordi Barreda, P.O Riudoms.
Miriam Garcia, TTO Tarragona i Terres de l’Ebre.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce