Continuem viatjant per Catalunya a través dels seus punts Òmnia, avui amb un article molt extens geogràficament..

ALT PENEDÈS

Vilafranca del Penedès
Punt Òmnia Vilafranca Virtual (2001)

Aquest punt Òmnia comparteix espai i projecte amb el model de treball de l’Ajuntament sobre temes d’e-inclusió. Destaca la seva proposta formativa metodològica basada en càpsules formatives d’autoaprenentatge tutoritzades que permet respectar el ritme individual de treball de cada alumne. Amb uns materials pedagògics de molt bona qualitat que podeu trobar aquí, el punt promou de forma especial el Programari Lliure, col·laborant en la creació periòdica d’un cd recopilatori amb aquest tipus de programes. A més a més, la Txell Carbó, dinamitzadora del punt, treballa amb nombroses entitats i associacions de la ciutat.

BAIX LLOBREGAT

Martorell
Punt Òmnia e-mSI Martorell (2001)

L’Ajuntament de la ciutat impulsa la formació en temes TIC de la ciutadania i el món associatiu i d’entitats amb aquest punt situat al centre de formació d’adults Ca n’Oliveras. El punt dinamitzat actualment per l’Anna Safont ofereix espais d’alfabetització digital i accés lliure promovent accions d’inserció laboral donada l’alta demanda que hi ha actualment sobre aquest particular. Amb un funcionament una mica desvinculat amb la resta del projecte en els últims mesos esperem que es puguin incorporar a la comunitat Òmnia en breu.

Sant Vicenç dels Horts
Punt Òmnia Sant Vicenç dels Horts (2007)

La proposta metodològica d’aquest punt situat al barri de Sant Josep aposta pel treball intergeneracional i la reflexió sobre l’entorn i la societat amb una utilització molt complementària de les TIC. Fruit del seu treball trobem experiències com l’obra de teatre musical “Diario de un emigrante” que va nèixer a partir de la redacció d’un llibre de vida de la gent gran que assistia al punt i que va permetre a la Isabel Becerra, la dinamitzadora del punt, crear aquesta experiència creativa de diàleg intergeneracional i intercultural. Podeu gaudir d’aquest vídeo aquí.

Torrelles
Punt Òmnia Torrelles (2007)

Situat a terra de cireres i amb la dinamització de la Yerusa Azor, aquest punt treballa per la e-inclusió de la població amb accions formatives tradicionals i d’altres individuals i d’autoaprenentatge fent servir recursos a Internet com ara Aulaclic per així poder donar sortida a la demanda de la gent que vol continuar ampliant les seves competències. Destacar també la seva col·laboració amb les escoles de la població amb una projecte TIC pels més petits de P3 a P5, i els tallers d’estiu i en relació amb el Poliesportiu local.

Santa Coloma de Cervelló
Punt Òmnia Santa Coloma de Cervelló (2007)

Dinamitzat per l’Antonio Collado i la Marta Mancheño de l’associació Mithra, aquest punt ha estat pioner en l’adaptació d’alguns dels seus espais de formació a la nova acreditació acTIC amb una bona resposta per part de la ciutadania que veuen en aquesta iniciativa una forma de millorar les seves capacitats i possibilitats laborals. La seva acció és molt dinàmica i amb una metodologia de renovació constant en termes d’usuaris participants i d’accions de dinamització. Podeu consultar el seu dia a dia al seu bloc, un dels més dinàmics de la blocosfera Òmnia.

Viladecans
Punt Òmnia Fundació Ciutat de Viladecans (2001)

Situat al Casal d’entitats Pau Picasso i pertanyent a la Xarxa Pública Local d´Acces a Internet (XPLAI) aquest punt Òmnia treballa per la formació i e-inclusió de la població amb el recolzament d’un projecte TIC realment potent com és la Fundació Ciutat de Viladecans. La Vanessa Oncala i el Javier Molina dinamitzen espais d’alfabetització digital adreçats a tota la població i la seva experiència els ha permès, durant el passat mes de juny, ser centre de prova de les noves acreditacions acTIC, oferint als seus usuaris la possibilitat d’acreditar-se en una experiència pionera al territori, al igual que van fer en el seu dia amb altres temes com l’e-administració i la carpeta del ciutadà, o bé els portals d’entitats.


Gavà
Punt Òmnia Masia Espinós (2007)

Quan la Paula Vincent va arribar al barri per començar a dinamitzar el punt va trobar-se amb el que ella anomena “un enorme parvulari”. El funcionament passat irregular del punt havia desembocat en un espai abandonat, amb determinades mancances fruit d’un robatori, i amb un conjunt d’usuaris que feien un ús del punt sense cap tipus d’organització ni orientació educativa. Les característiques culturals i de convivència d’una part de la població gitana del barri també van orientar molt la tasca inicial organitzativa del punt i el seu funcionament. Ara mateix s’han représ els espais d’alfabetització digital bàsica, i d’accés lliure, amb propostes interessats adreçades als més petits i joves que assisteixen a l’Esplai com ara el Projecte Millorem de recolzament a l’estudi.

Cornellà
Punt Òmnia AV Fontsanta (2001)

Al costat del Citilab, i al centre cívic d’un barri amb una important proporció de població immigrant autòctona envellida i de nouvinguts de països com el Marroc o Latino Amèrica, podem trobar aquest punt Òmnia, que engegat fa ja 8 anys per l’associació de veïns de la Fontsanta i dinamitzat pel José María Orozco ofereix el costat més humà de les TIC a través de tallers d’alfabetització basats en temes de cuina i salut que funcionen molt bé amb dones i gent gran, i amb una oferta de jocs en xarxa que constitueix un bon reclam pels més joves del barri.

Punt Òmnia CE Mowgli (1999)

El barri el Pedró, a Cornellà, va ser uns dels primers a tot Catalunya en acollir un punt Òmnia. Són molts els nens i joves veïns del barri que han tingut el seu primer contacte amb els ordinadors a la sala Òmnia de Mowgli, i que han pogut participar a les activitats proposades pels seus educadors a espais com ara “Windonaires”. Dinamitzat actualment per un parell de persones, el David Moliner i el Víctor Garrido, l’oferta formativa i d’accés lliure està molt centrada en una proposta novedosa de creació d’una blocosfera que gira en torn a temes triats pels propis participants com ara  cuina, música, viatges.. i que podeu consultar al bloc del punt.

Gabriel González. TTO Baix Llobregat.


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce