El projecte neix l’any 1999 a partir d’una iniciativa del Departament de Benestar i Família i el Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació.
Aquest mateix any l’Associació demana la instal•lació d’un punt al barri d’Espronceda, sent un dels primers punts que es posen en funcionament.

La decisió tomada per l’Associació de posar-ho al CC Rogelio Soto es considera un encert ja que de les hores ençà el nostre punt es va convertir en referent com a lloc on els adolescents, joves i persones grans poden accedir a les noves tecnologies, aprofitant d’aquesta manera els importants recursos del projecte Omnia, donant d’aquesta manera significat a la paraula Omnia , tothom, així com la finalitat del projecte que és la de garantir que qualsevol persona pugui, a partir de les noves tecnologies, ser inclòs a la comunitat social, evitant d’aquesta manera la fractura i l’analfabetisme digital.

L’ús comunitari, la inserció sociolaboral i la formació són els principals objectius del punt Òmnia, però aquests objectius no serien possibles sense la voluntat clara de la nostra entitat, l’AVV d’Espronceda, de treballar els valors fonamentals d’una societat lliure i democràtica: tolerància, civisme, respecte… valors amb els quals ens és més fàcil enllestir projectes que ens ajudin a desenvolupar sentiments i actituds que garanteixin els objectius del projecte Òmnia i tambè el respecte i la convivència entre els diversos grups que formen la nostra comunitat.

Des del nostre punt Òmnia treballem amb les noves tecnologies, entenent-les com un mitjà de millora i promoció de l’autonomia de les persones i un element de participació afavoridor de la cohesió social amb activitats com: lluita contra la pobresa i l’exclusió social, interculturalitat i cohesió social, inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat, projectes d’acció social i comunitària i el foment del voluntariat.

La gent gran al punt Òmnia d’Espronceda
El punt Òmnia dona la possibilitat que a traves de les noves tecnologies la gent gran pugui millorar la seva qualitat de vida i la seva autonomia personal.
Al nostre barri la gent gran és un exemple de participació en totes les activitats lligades amb el voluntariat per aquesta raó es realitzen activitats per a gent gran basades en les noves tecnologies, el voluntariat i la formació amb l’objectiu de promoure persones actives i socialment integrades En aquest sentit, al llarg d’aquests anys, el punt Òmnia esta tenint sense dubte una influència molt important en la incorporació al voluntariat de moltes persones que veuen la possibilitat de participar-hi a traves de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.

Passats gairebé 11 anys de funcionament del nostre punt des de l’AVV d’Espronceda, ens sentim contents de la bona feina feta. Una feina en base a un servei que es dona a la població més necessitada de les noves tecnologies, dons és als nostres barris on hi ha més risc d’exclusió de tot tipus i sense dubte el projecte Ómnia és una bona eina de lluita contra aquesta exclusió social.

El reconeixement dels bons resultats del projecte Òmnia com eina de lluita contra la exclusió social justifica l’esforç reivindicatiu del nostre barri i dels barris de la FAVIBC per que es dotes als nostres barris de projectes i programes socials adreçats a la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

Fernando Francisco i Méndez
President de l’AVV d’Espronceda
Sabadell, maig de 2010


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce