Abans d’encetar les vacances d’estiu els Punts Òmnies que han col•laborat en el programa Connecta’t 2010, han hagut de fer un últim esforç. Alguns i algunes us podeu preguntar que de què  tracta aquest programa i a qui va dirigit. Doncs bé aquest programa ha estat desenvolupat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), cofinançat pel Fons Social Europeu, i en col•laboració amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Per altra banda Connecta’t va adreçat a totes aquelles persones treballadores (inscrites a les oficines de treball) en situació d’atur i amb ganes d’aprendre i adquirir competències digitals bàsiques que els permetin millorar el seu procés de recerca de feina.

Les sessions formatives les han impartit  els  dinamitzadors i dinamitzadores  dels punts Òmnies que han col•laborat en aquesta iniciativa que, en total, han estat 18 repartits per tot el territori Català. La formació es centra al voltant de dos mòduls temàtics de 10 hores de durada cadascun. En el primer mòdul es treballa l’aprenentatge d’ eines bàsiques d’ofimàtica i de navegació per Internet. El segon mòdul mostra als/les alumnes com utilitzar les eines apreses al primer mòdul en el seu procés de recerca de feina.

Aquestes formacions  s’allargaran fins a finals d’any i s’espera que, un cop feta la formació, els participants puguin esdevenir usuaris del punt

Cal dir que les inscripcions les ha tramitat el mateix SOC i que tot aquell ciutadà que estigui interessat en aquesta formació s’ha de dirigir a la seva oficina de treball. Aquest aspecte ha estat un avantatge pels Punts però per altra banda no ha permès poder fer una selecció de nivell dels participants.

Per la Xarxa Òmnia participar en aquesta iniciativa suposa un avanç per a consolidar i potenciar la línia d’inserció social i laboral que, en un moment com l’actual, cal ser una línia de treball prioritària. També cal remarcar que la iniciativa ha permès que una part de ciutadania que es troba en situació d’atur pugui millorar els seus coneixements informàtics, i tanmateix, conèixer més eines per a la recerca de feina.

I qui millor per a valorar aquesta formació que dos dinamitzadors que l’han portat a terme? El Diego del PO de la Font dels Capellans de Manresa i el Xavi Gorro del PO de Salt han dit això…

“La experiència ha estat molt positiva i enriquidora, ja que hi havia una petita por per ser el primer curs per la derivació dels usuaris, i la dificultat que comporta fer un  taller dens en matèria en 10 hores. Però crec que els participant que han obtingut el certificat han assolit els principals objectius del mòdul, que era conèixer l’ordinador, Internet i tenir un correu electrònic.” Diego, PO la Font.

El principal problema ha estat la rapidesa amb el  que s’ha dut a terme tot. En un principi semblava que aniria per llarg, però en una mes tot es va accelerar i d’un dia per l’altre ja teníem programats  els cursos i el material. Això ha provocat que s’hagi hagut d’improvisar força.

En quant els materials  els del grup A (Introducció a l’entorn informàtic) és molt correcte, però amb l’inconvenient que els usuaris que han vingut  no tenien gairebé cap coneixement informàtic  cosa que enlentia  molt les classe. El material del grup B (Eines per a la recerca de feina) és molt adient i ajustat als temes que s’han de tractar.

Com a inconvenients m’agradaria  remarcar que el fet de disposar només de 10 hores no s’ha pogut aprofundir en alguns conceptes bàsics. I per altra banda que algunes de les persones participants parlaven i entenien amb molta dificultat el català i el castellà, fet que encara ens feia anar més lents a les classes.
La valoració global dels cursos del SOC es força positiva,ens  falta més rodatge a tots  i segurament a la llarga, aquests petits inconvenients,  es podran anar solucionant.”
Xavi, PO Salt

Només em queda felicitar a tots el Punt Òmnies que s’han adherit a aquesta col•laboració i desitjar-los que després de l’esforç passin unes bones i merescudes vacances.

Núria Perpinyà, Tècnica Territorial de la Xarxa Òmnia


 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce


Forma part de: