Durant aquestes setmanes molt punts de la Xarxa Òmnia iniciaran, o reprendran, la seva col·laboració amb el programa Connecta’t, que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa Connecta’t consta de dues modalitats formatives, que seran les que s’impartiran en els punts Òmnia i, està adreçat a persones en situació d’atur, per tal que puguin adquirir les competències digitals bàsiques que els permetin millorar el seu procés de recerca de feina.

Vist això, el Connecta’t i l’Òmnia han trobat punts d’interès comuns, fet que ha possibilitat que una bona colla de punts Òmnia col·laborin amb el programa Connecta’t del SOC. Aquesta col·laboració, tanmateix, està emmarcada des del seu inici amb el desenvolupament, durant una sèrie de mesos, de les sessions formatives previstes. Sense cap mena de dubte, aquesta col·laboració ens obre nous horitzons de treball que farem bé d’aprofitar.

Ara bé, com podem des dels punts Òmnia aprofitar el Connecta’t per establir una estratègia més estable pel foment de l’ocupabilitat? Es tracta d’una pregunta que ens pot assaltar raonablement quan plantegem aquest tipus d’accions transversals. La col·laboració amb el Connecta’t, si bé tal i com hem dit està determinada en el temps, podria ser també l’inici d’una relació de reciprocitat més estable i duradora. Des dels punts Òmnia, doncs, podríem dir que se’ns obre l’oportunitat d’apropar-nos una mica més al Servei d’Ocupació de Catalunya per tal d’aconseguir, per exemple, la derivació estable de persones usuàries al llarg de tot l’any.

Aquest escenari, positiu per a ambdós costats, obriria noves possibilitats per a molts Òmnia a l’hora de plantejar les accions que tenen a veure amb l’ocupabilitat, ja que els dotaria d’un flux constant de persones usuàries interessades en millorar les seves habilitats i competències per a la recerca de feina. De la mateixa manera, l’enfortiment de la relació amb el SOC ha permès, en els casos en què ja es dóna aquesta relació, una derivació que possibilita grups més homogenis quant a nivell de coneixements TIC i, conseqüentment, una acció més eficaç per al conjunt de les persones usuàries.

Finalment, cal apuntar també en el mateix sentit del foment de les accions transversals, la importància d’establir coneixement mutu i mantenir el contacte amb els serveis municipals d’ocupació, a fi i efecte de possibilitar aquestes mateixes fórmules de col·laboració esmentades més amunt. Si bé és cert que molts d’aquests serveis municipals ja col·laboren amb el mateix SOC, en funció del municipi també hi trobarem la presència d’altres programes o serveis que ens poden ser útils en la nostra tasca d’enfortir la relació transversal amb el conjunt d’agents presents al territori per al foment de l’ocupabilitat.

Maurici Jaumandreu
Tècnic territorial de la Xarxa Òmnia

 • Categories

 • Informació Òmnia

 • El núvol

 • Archives

 • Repositori Tasta'm

 • RSS Estigues al corrent del que fem!

 • logoomnia

  logopunttic

  logobenestarsocial

  logofce