Arxiu de la categoria: Tallers

Exposició d’Arpilleres

Unes 20 dones han participat en el Taller d’Arpilleres del Punt Òmnia Eudald Graells.

Aquesta activitat ha estat duta a terme entre els mesos de setembre i desembre al nostre Punt, amb les usuàries del Taller Teixint Cultures, la gran majoria d’origen marroquí, i totalment gratuït.

Aquest taller incideix en l’interès social i l’ús comunitari creant xarxa entre les usuàries que hi participen a través de l’arpilleria i de la temàtica proposada, en aquest cas, la seva infantesa.

Les arpilleres són il·lustracions tèxtils de manifestació, comunicació i/o denúncia de fets, neguits, preocupacions, o tan sols il·lusions, on l’arpillerista deixa anar en cada puntada els seus sentiments més profunds.

Aquest taller ha estat possible gràcies a l’ajut tècnic de Carme Alabau, experta en creacions tèxtils artesanals, com ara el Patchwork. També ens ha donat un cop de mà la Inès Velasco, ensenyant a fer el punt de trau, i l’Ajuntament de Ripoll, que ha assumit el cost dels materials.

siham nassira karima samira saida hind leila imane fatima hafsa najat fayza2 ikram ines teresa

Taller d’arpilleres

Taller d'arpilleres
Taller d’arpilleres

 

Les arpilleres són una manifestació d’artesania comunitària sorgida durant la dictadura militar de Xile, que busca comunicar a través de l’art. Es tracta de brodar sobre la roba que porta el mateix nom, una història de vida, un record, una reivindicació, etc., tot combinant l’aprenentatge amb recursos de la xarxa.

Tanmateix és un punt de trobada per a persones amb diferents necessitats.

Aquest taller  estarà coordinat per Carme Alabau, especialista en tècniques de Pachword i per Teresa Sala, educadora del Punt Òmnia.

La temàtica en la qual ens basarem en les nostres creacions, és la mateixa infantesa, però, a partir d’aquí, tothom és lliure de fer el què i com vulgui.

Aquest taller  es durà a terme al Punt Òmnia Eudald Graells tots els dilluns de 15 h a 17 h al llarg d’aquest trimestre.

Taller Reforça’t

El taller Reforça’t està formulat com una activitat de suport a la tasca escolar, en horari extraescolar, per a aquells alumnes que es puguin trobar en una situació social i cultural desafavorida, incentivant de manera activa el procés d’aprenentatge de l’infant, utilitzant les TIC com a eina mediadora.

Té com a objectiu potenciar la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat, afavorir els hàbits d’organització, estudi i planificació de la tasca escolar en general.

punt omnia

Taller FILANT LA XARXA

Si t’agrada fer mitja o ganxet, pots venir al Punt Òmnia Eudald Graells a partir del 14 de gener, passarem una bona estona i aprendrem moltes coses.

T’ensenyarem a utilitzar les noves tecnologies per a buscar inspiració, per a seguir patrons, per a mostrar els teus treballs als teus contactes, i el més important de tot, hi haurà una especialista en punt, que t’ajudarà en les teves creacions.

Inscripció: Punt Òmnia Eudald Graells

Data: Tots els dilluns a partir del 14 de gener de 6 h a 7 h de la tarda.

Material per començar:  una madeixa de llana i unes agulles de fer mitja (7.50€)

Filant la Xarxa