GUIA COMERCIAL I DE SERVEIS DE RIPOLL

 

Les veïnes i veïns de Ripoll tenim una nova eina, pràctica i senzilla, que permet visualitzar i localitzar l’oferta de comerços, establiments i serveis del municipi agrupats per activitats econòmiques i amb totes les dades de contacte.
Gairebé 480 comerços, establiments i serveis de proximitat per satisfer totes les teves necessitats.
Com aconseguir-la?
En format paper i pensada per a gent gran o persones que no disposen de mitjans per consultar-la, cal trucar a l’Ajuntament al 972714142 i deixar les dades de contacte i es portarà al domicili.

En línia te la pots descarregar en format pdf

Per una internet segura

Campanyes de conscienciació

Ajudem els nostres fills/filles a desenvolupar els coneixements i les habilitats socials necessaris per prendre decisions assenyades sobre la gent que coneixen en línia.

Bloqueig:

Mentre els vostres fills estan en línia poden trobar-se amb webs inapropiats que mostren elements emergents (pop-ups) i anuncis. És important ensenyar els fills com poden eliminar aquests elements emergents. Saber com bloquejar un lloc web pot preservar-los de ser la diana dels emissors de correu brossa (spammers) que utilitzen programes publicitaris i pop-ups per atacar el vostre ordinador. Intenteu visitar alguns dels seus llocs favorits per esbrinar si comparteixen les dades personals i si hi ha presència d’anuncis inadequats. Hi ha dos camins que poden ajudar a controlar el contingut que els vostres fills veuen en línia.

Informació personal:

Qualsevol informació que posem a la xarxa romandrà allà per sempre més a la vista de tot el món: és quasi impossible esborrar-la! La qual cosa vol dir que és important considerar seriosament allò que pares, mares i fills poden o no desvetllar sobre la seva intimitat a Internet. Cal ensenyar els vostres fills quines informacions són i han de ser privades i també ajudar-los a identificar les situacions on poden compartir detalls privats i les situacions on no han d’explicar absolutament res.

Continua la lectura de Per una internet segura

Curiositats del DNI

 Qui té el DNI número 1?

El número 1 el té Francisco Franco. El número 2, la seva dona i el número 3, la seva filla. La família reial té des del número 10 al 100 reservats. S’han deixat el 13 perquè suposo que tenen por de posar-lo. El número 15 és el del rei Felip

Del 100 al 158 hi ha persones que eren amigues del règim de Franco i després, no sabem perquè, fins al número 1.000 no hi ha cap persona registrada. El primer ciutadà ‘del carrer’ va ser el número 1.000

Per què ens toca un número o un altre?

Cada equip del DNI té una sèrie de números. Una oficina té, per exemple, 100.000 números, i els comença a assignar successivament.
Quan venen germans, sempre que poden, fan que tinguin els números seguits. Però el número no té res a veure amb l’edat, sinó més aviat amb la zona
 

Continua la lectura de Curiositats del DNI