Arxiu de la categoria: Seguretat

Per una internet segura

Campanyes de conscienciació

Ajudem els nostres fills/filles a desenvolupar els coneixements i les habilitats socials necessaris per prendre decisions assenyades sobre la gent que coneixen en línia.

Bloqueig:

Mentre els vostres fills estan en línia poden trobar-se amb webs inapropiats que mostren elements emergents (pop-ups) i anuncis. És important ensenyar els fills com poden eliminar aquests elements emergents. Saber com bloquejar un lloc web pot preservar-los de ser la diana dels emissors de correu brossa (spammers) que utilitzen programes publicitaris i pop-ups per atacar el vostre ordinador. Intenteu visitar alguns dels seus llocs favorits per esbrinar si comparteixen les dades personals i si hi ha presència d’anuncis inadequats. Hi ha dos camins que poden ajudar a controlar el contingut que els vostres fills veuen en línia.

Informació personal:

Qualsevol informació que posem a la xarxa romandrà allà per sempre més a la vista de tot el món: és quasi impossible esborrar-la! La qual cosa vol dir que és important considerar seriosament allò que pares, mares i fills poden o no desvetllar sobre la seva intimitat a Internet. Cal ensenyar els vostres fills quines informacions són i han de ser privades i també ajudar-los a identificar les situacions on poden compartir detalls privats i les situacions on no han d’explicar absolutament res.

Continua la lectura de Per una internet segura

Guia ràpida de compra segura a la xarxa

 

14513874605406És important triar un procediment que proporcioni un mètode de compromís adequat entre facilitat d’ús i nivell de protecció. En funció del tipus d’operació poder triar entre les targetes virtuals, l’autenticació de doble factor, intermediaris de pagament, o bé fer el pagament de manera més convencional, per transferència bancaria o contra reembossament. Un cop feta l’operació és convenient no emmagatzemar la informació relacionada amb la transacció, per tal d’evitar que les dades puguin arribar en algun moment a mans de cibercriminals.

Per realitzar compres per Internet és convenient conèixer les seves diferents particularitats i els riscos que comporta, sense oblidar-se dels mètodes de frau comuns a qualsevol mena de compra a distància. No obstant això, si s’utilitzen els mecanismes de seguretat i protecció disponibles, les compres a la xarxa poden ser tan segures com les compres en el món físic.

1.- Escollir un comerç electrònic de confiança.

Alguns aspectes que poden ser d’ajut a l’hora d’identificar un comerç electrònic de confiança són:

Continua la lectura de Guia ràpida de compra segura a la xarxa

Jove, navega i utilitza les aplicacions amb seguretat.

Quan naveguis…

  • Navega per webs segures i de confiança.
  • Evita desactivar l’antivirus i el tallafocs, t’arrisques que s’infecti el dispositiu o copiïn la informació que hi tens.
  • Si apareixen finestres emergents quan visitis una pàgina web o instal·les programari assegura’t que no instal·len programes o continguts no desitjables en el dispositiu.
  • No facilitis les teves dades personals, dels teus pares o amics i amigues, ni les d’altres persones, especialment quan visitis pàgines de poca confiança.
  • Desconfia de les súper ofertes. Sovint són enganys aconseguir les nostres dades o infectar el dispositiu amb virus.
  • Si trobes continguts desagradables, perillosos o estranys, comenta-ho a una persona adulta de confiança.

Amb la descàrrega d’arxius…

Continua la lectura de Jove, navega i utilitza les aplicacions amb seguretat.

Com crear la contrasenya perfecta!

Tot i les advertències recurrents dels experts, per molt increïble que sembli, molts usuaris continuen accedint als seus comptes de correu electrònic o de les xarxes socials amb la contrasenya 123456 o abc123. Aquests són els 12 trucs bàsics per crear el ‘password’ perfecte.

1. No siguis ni obvi ni previsible

Aquí trobareu les 25 pitjors contrasenyes, segons l’empresa

Continua la lectura de Com crear la contrasenya perfecta!