El dilluns 07/10/19 del programa Connecti.cat van fer una connexió en directe des del Punt Òmnia Eudald Graells parlant del Taller d’Arpilleres que estem portant a terme des del setembre.
En aquest enllaç i a partir de minut 51′ 45″ podeu veure el reportatge.
Avui, hem participat en la II edició de l’espai CO.CREACIÓ.
La creació d’aquest espai, es va impulsar fa un any en el marc de l’Univers Jove, amb l’objectiu de replantejar l’estratègia comarcal amb relació als joves- treball- formació i el disseny del pla d’accions d’enguany.
A través d’unes dinàmiques grupals, hem aconseguit generar propostes molt enriquidores, a més, ens ho hem passat molt bé.
Les arpilleres són una manifestació d’artesania comunitària sorgida durant la dictadura militar de Xile, que busca comunicar a través de l’art. Es tracta de brodar sobre la roba que porta el mateix nom, una història de vida, un record, una reivindicació, etc., tot combinant l’aprenentatge amb recursos de la xarxa.
Tanmateix és un punt de trobada per a persones amb diferents necessitats.
Aquest taller estarà coordinat per Carme Alabau, especialista en tècniques de Pachword i per Teresa Sala, educadora del Punt Òmnia.
La temàtica en la qual ens basarem en les nostres creacions, és la mateixa infantesa, però, a partir d’aquí, tothom és lliure de fer el què i com vulgui.
Aquest taller es durà a terme al Punt Òmnia Eudald Graells tots els dilluns de 15 h a 17 h al llarg d’aquest trimestre.
En el marc del dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, els punts Òmnia de #Ripoll ens hi hem sumat pintant un dels bancs del Passeig Ragull, amb els colors de l’Arc de Sant Martí.
És important triar un procediment que proporcioni un mètode de compromís adequat entre facilitat d’ús i nivell de protecció. En funció del tipus d’operació poder triar entre les targetes virtuals, l’autenticació de doble factor, intermediaris de pagament, o bé fer el pagament de manera més convencional, per transferència bancaria o contra reembossament. Un cop feta l’operació és convenient no emmagatzemar la informació relacionada amb la transacció, per tal d’evitar que les dades puguin arribar en algun moment a mans de cibercriminals.
Per realitzar compres per Internet és convenient conèixer les seves diferents particularitats i els riscos que comporta, sense oblidar-se dels mètodes de frau comuns a qualsevol mena de compra a distància. No obstant això, si s’utilitzen els mecanismes de seguretat i protecció disponibles, les compres a la xarxa poden ser tan segures com les compres en el món físic.
1.- Escollir un comerç electrònic de confiança.
Alguns aspectes que poden ser d’ajut a l’hora d’identificar un comerç electrònic de confiança són:
Evita desactivar l’antivirus i el tallafocs, t’arrisques que s’infecti el dispositiu o copiïn la informació que hi tens.
Si apareixen finestres emergents quan visitis una pàgina web o instal·les programari assegura’t que no instal·len programes o continguts no desitjables en el dispositiu.
No facilitis les teves dades personals, dels teus pares o amics i amigues, ni les d’altres persones, especialment quan visitis pàgines de poca confiança.
Desconfia de les súper ofertes. Sovint són enganys aconseguir les nostres dades o infectar el dispositiu amb virus.
Si trobes continguts desagradables, perillosos o estranys, comenta-ho a una persona adulta de confiança.
Tot i les advertències recurrents dels experts, per molt increïble que sembli, molts usuaris continuen accedint als seus comptes de correu electrònic o de les xarxes socials amb la contrasenya 123456 o abc123. Aquests són els 12 trucs bàsics per crear el ‘password’ perfecte.
Òmnia, és un programa universal d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC. Cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.