#elmeusuperpoder sóc artista

És molt important reivindicar l’educació artística com a motor per a activar la imaginació i la creativitat del nen i la nena, que li permeta enriquir les seves formes d’expressió. L’art és un llenguatge mitjançant el qual els nens i les nenes poden expressar i comunicar tota la complexitat no tan sols de la realitat física, sinó també del món dels sentiments i de les emocions.

Un nen o una nena, davant l’obra d’art, adopta una actitud activa, de cerca perceptiva, cognitiva, emocional, social i creativa. Fruit d’aquesta actitud activa, s’inicia el procés creador on quedarà reflectit tot el seu món. Als nens i nenes els agrada que s’exposin les seves obres ja que les exposicions són una prolongació del treball de l’aula, de casa o del casalet. Però són molt més: amb elles s’aconsegueix donar la dignitat que es mereixen a totes aquelles persones, mestres i nens/es, persones implicades en l’educació artística.

Què fer amb els nens i nenes artistes

“A cada nen hi ha un artista -va dir en una altra ocasió l’autor de Les senyoretes d’Avignon-. El problema és no deixar de ser-ho a l’arribar a la maduresa “.

Com podem saber si els nostres fills tenen talent artístic? És necessari incentivar les seves habilitats d’alguna manera? És millor deixar que evolucionin pel seu compte?

Si voleu continuar llegint una mica mes sobre aquest tema podeu fer clic aqui per seguir investigant. A part en el apartat del bloc de la mateix web The superpowers of art, trobareu alguna idea per poder desenvolupar amb els i les artistes del vostre voltant!.

Si voleu trobar més recursos, o llocs d’inspiració afegim un parell més de webs:

Totnens

Marrecsandco

I recordeu si teniu més enllaços, idees o projectes podeu dir la vostra en els comentaris. Entre tots i totes sumen… i així ajudarem a potenciar els nostres #superpoders!!!