Entramant i Ordint: Projecte comunitari i Social. I Fase Fil Vermell.

La creació d’aquest projecte sorgeix de les necessitats detectades al municipi de Ripoll després dels atemptats del passat 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. Aquests fets van causar un impacte social molt fort expressat amb emocions i sentiments contradictoris.

 Els perfils dels terroristes van trencar els estereotips habituals, provocant una fractura social que es va manifestar en la ciutadania en forma de discursos poc analítics i polaritzats. Aquesta situació va posar en dubte els conceptes bàsics i el model de polítiques socials aplicats fins al moment dels atemptats. Per aquest motiu es detecta la necessitat de la construcció d’un paradigma social basat en un nou Model de Convivència.

Cada vegada més, i no només en el municipi de Ripoll, ens trobem amb noves realitats socials que afecten els nostres municipis, i, per tant, a tots els veïns i veïnes d’aquests. Per aquest motiu s’ha apostat per desenvolupar el projecte ENTRAMANT I ORDINT. Un projecte d’intervenció social i de gestió de la diversitat, que busca afrontar de manera eficaç i positiva el repte crucial de la convivència i la cohesió social.   

Aprofitant el programa preventiu, socioeducatiu, comunitari i de suport a col·lectius de la Xarxa Òmnia que utilitza com a instrument les eines TIC, per afavorir, tan individualment com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat. Es va valorar que seria un bon recurs per a participar, conjuntament amb la resta de dispositius i agents del territori, en la consecució dels objectius d’integració i cohesió social de la població del seu entorn.

Hem de tenir molt clar que sense relació no és possible la convivència, per això el projecte ENTRAMANT I ORDINT aposta pel treball comunitari i en xarxa fruit de la unió de la Tècnica Comunitària de l’Àrea de Cohesió Social del Consorci de Benestar Social del Ripollès i la Tècnica-dinamitzadora del Punt Òmnia La Devesa de Ripoll. 

ENTRAMANT I ORDINT té com a objectiu la creació d’un projecte comú que vol promoure un canvi de mirada potenciant la presa de consciència dels prejudicis i estereotips que estan immersos en la nostra societat i com aquests condicionen la manera de veure i relacionar-nos amb la diversitat. 

La primera fase del projecte comença amb el Fil Vermell, el projecte va anar destinat a les Biblioteques

Podeu veure algunes noticies relacionades amb el projecte a través d’aquests enllaços:

El Punt Òmnia la Devesa del Pla de Ripoll organitza el joc del bon internauta

També us fem un recull de la Televisió de Ripollès d’algunes accions a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.

Fil Vermell: Biblioteca, Activitat el Joc del Bon Internauta

Fil vermell: Biblioteca, Activitat el Marius porta un camió i la Beatriu és jardinera

Fil vermell: Biblioteca, Activitat dia mundial contra la no violència.