Entramant i Ordint: Projecte comunitari i Social. II Fase Fil Verd.

Han passat més de tres anys dels atemptats i el treball en xarxa per implantar noves metodologies i accions continua endavant, sota el paraigües de l’anomenat nou pla de convivència de Ripoll (Pla MIC) i de les accions del Go. Impulsors del projecte, creat després dels atemptats amb totes les parts que fan treball comunitari, com ara Serveis de Joventut, Participació i Comunitat de l’Ajuntament de Ripoll, Assessors de llengua i cohesió social del Departament d’Educació, i la Xarxa Òmnia.

L’Entramant i Ordint, fil verd, és una actuació i una segona fase, que es basa en posar al centre les emocions i aprendre de forma “vivencial” aquells aspectes com la construcció identitària, les relacions socials, la igualtat de gènere o les diferències per raons d’origen o d’orientació sexual entre d’altres.

 

EN CONSTRUCCIÓ

 

Perquè és crea El projecte Baobab’s?

Després de la suma d’esforços i del treball en xarxa una de les novetats, no és només treballar amb l’alumnat de primària i secundària sinó també entre el professorat.

El Covid ha endarrerit la seva posada en marxa i creiem que el curs vinet l’Entramant i Ordint, el programa de joventut i el Despertar conciencia ja podrà treballar conjuntament anomenant i aglotinant els tres projectes BAOBA’BS.

L’empatia i el sentiment de pertinença són alguns dels aspectes que es volen abordar. Primer es va fer un exhaustiu treball de diagnosi que va durar dos anys i on ja es va veure que calia un abordatge en xarxa i la gestió de la diversitat i les emocions en temes com la pertinença. 

Després d’un temps d’aturada llarga, a la que el PROCICAT ens va oferir l’oportunitat d’entrar a les escoles la varem aprofitar

En aquesta fase iniciem el fil verd