Taula LGTBIQ+ del Ripollès

La taula LGTBIQ+ fa uns 5 anys que es va formar, però actualment està més activa que mai. Aquesta comissió i grup motor està format per:

La taula té un Pla d’Acció per a les diversitats sexuals i de gènere del Ripollès, si li voleu donar una ullada podeu fer clic aqui.

Unes de les accions derivades d’aquest Pla va ser elaborar una guia.

Després de la revolta de Stonewall, a Nova York, va nèixer el Front d’Alliberament Gai (FAG), les primeres sigles que es van referir a la identitat sexual. Amb aquesta guia hem volgut donar a coneixer termes que han anat sumant al llarg dels anys per donar visibilitat, al col·lectiu LGTBQ+.

La nostra guia és molt petita però al web del Termcat, hi ha disponible en línia el Diccionari LGBT, un recull de 400 termes vinculats amb l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere, la sexualitat i la relació del col·lectiu. La terminologia està endreçada per ordre alfabètic i agrupada segons la temàtica. 

Com participa el PO La Devesa, a part de ser membre de la taula?

A través de activitats i accions promogudes per diferents agents i serveis del Terriori o del mateix Punt com el Lipdub que varem fer amb el Punt Òmnia Ripoll60.

Per a que us feu una idea podeu fer clic a la imatge d’aqui abaix i podreu veure un resum.

També donant a conèixer la nostra feina, a través de jornades a la Xarxa Òmnia.