#elmeusuperpoder sóc capaç

En el darrer article abans de les vacances us volem presentar el programa de la Tv3, Capacitats“.

Un programa a on els i les protagonistes són persones anònimes que expliquen com la pràctica de l’esport els serveix com a mètode de superació en la vida. Un exemple és l’Ignasi un esportista exemple de superació, podeu veure el video clicant aquí.

Nombrosos estudis i professionals de la salut ho corroboren des de fa temps: l’esport, a part de millorar l’estat físic i mental dels infants, fomenta habilitats i valors com l’autonomia, el treball en equip, l’esperit de superació, el compromís, la competitivitat i la resiliència, aspectes que incideixen en el caràcter i desenvolupament dels més petits i petites, cosa que també passa amb les criatures que presenten algun tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial.

Una diversitat funcional que podem trobar en qualsevol comunitat (escolar, social, veïnal, etc.) i que requereix de la resta de la societat valors com el respecte, la tolerància, l’empatia i l’esperit cooperatiu. Perquè és tasca de tota la societat afavorir la plena integració i progressiva autonomia d’un col·lectiu que s’ha d’atendre de manera integral.

Un altre exemple d’inclusió són CET10 on el seu objectiu és promocionar els beneficis de l’esport a la societat, treballen amb escoles, administracions i entitats del sector educatiu. Si voleu saber més sobre Capacit’add, feu clic aqui.