Òmnia a la fresca: Capbussada a les experiències TIC!

Quan arriba la calor trenquem amb la rutina i engeguem nous tallers aptes per al nostre alumnat. Aquest estiu a més de mantenir els recursos més demandats, com són els cursos de cerca de feina i els d’iniciació a l’ofimàtica, ampliem l’oferta per als més petits.

Enguany hem iniciat dos tallers. El primer està vinculat a les experiències de realitat virtual, on els infants amb unes ulleres virtuals i aplicacions del telèfon mòbil viuen aventures futurístiques. Es pugen a atraccions d’un parc temàtic, viatgen als temps dels dinosaures o a una casa plena de fantasmes… i tot això sense moure’s de la cadira!!!

Per al segon taller també hem fet servir una aplicació del telèfon. En aquest cas, el conegut Geocaching, un joc a l’aire lliure de cerca de tresors al món real amb l’ajuda de dispositius GPS. Els i les participants han de trobar unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall amagat per altres jugadors o jugadores.

Realitzem rutes «Geocaching» pel barri, emmarcades en el centre interès «Els animals del món», tot anant des de la sabana africana fins al fons del mar. Així doncs en el camí ens trobem elements i proves identificatives d’aquests ambients que ens donen pistes del lloc on trobarem el nostre tresor.

En definitiva, els tallers d’Òmnia a la fresca converteixen els infants en veritables exploradors gràcies a eines TIC que fins ara no coneixien i que esdevenen un espai de diversió i de coneixement.

collage-2016-07-15