El secret d’en Benet

El secret d’en Benet

s de dos anys llargs de feina van acabar el 18 de juny davant de més de 50 persones de públic i en una de les gales més lluïdes que s’han vist mai a Ripoll. El Punt Òmnia la Devesa del Pla ha pogut estrenar, a la fi, el llargmetratge El secret de Benet, una pel·lícula que han dut a terme 8 participants de més de 50 anys del Punt: l’Enric, en Francesc, en Gaspar, la Juani, en Miquel, la Petra, la Rafela i la Teresa.

Aquesta pel·lícula és un projecte de creació amateur feta pels participants del taller “Movie-TIC” que ofereix el Punt Òmnia la Devesa de Ripoll de manera anual. Aquest film és, en paraules de Raquel Rull, la dinamitzadora del Punt Òmnia, una “oda i agraïment a l’esforç, la perseverança i les ganes de viure”. Centrada en un grup d’amics de Ripoll, El secret de Benet posa en primer pla valors com l’amistat, els moments compartits i la transcendència del pas del temps com un tresor que ens és donat.

El secret de Benet parteix d’una mort, la d’en Benet, i d’un secret que els seus amics han de desxifrar abans d’acomiadar-lo per sempre. La pel·lícula narra audiovisualment el treball en conjunt que ha de fer aquest grup d’amics per trobar un secret molt ben guardat, una tasca que passa per excursions, àpats, dinars i una trobada final en què el secret es revela i en què no hi manquen uns quants girs de guió.

“Què seria de la vida si no tinguéssim el valor d’intentar alguna cosa nova?”, deia Vincent Van Gogh. Amb aquest punt de partida la Raquel Rull i els 8 participants del Punt Òmnia van començar aquesta aventura el 2016, amb recursos limitats però amb les idees clares i molta il·lusió per a fer aquest projecte, que ha sobreviscut a daltabaixos personals, aturades inesperades, temperatures de rodatge extremes, localitzacions impossibles i una bona pila més d’inconvenients.

Amb aquest projecte els participants han hagut de crear la idea inicial i fer de guionistes del film, de productors, d’actors i finalment de muntadors de la pel·lícula, unes tasques que tots han confessat que no havien fet mai abans, i que sovint han estat més complexes del que s’esperaven. El muntatge, la gravació, la direcció… i totes les tasques de creació d’El secret de Benet han estat guiades i supervisades per Raquel Rull, que el dia de l’estrena va voler agrair la perseverança, l’esforç i la constància dels participants d’aquest projecte.

El projecte ha aparegut a diferents mitjans de comunicació locals  i al . També podeu veure el film El secret de Benet i el trailer.

 

1
àlbum de fotografies de l’estrena